25.11.2009 - 10:16

Захист дітуй війниУгода про співпрацю між Блоком лівих і лівоцентристських сил
(КПУ, ПС, СЛС, СДПУ(О) і ВГО “Захист дітей війни”

В українському суспільстві є дві категорії людей, що заслуговують на особливу шану – це ветерани війни і діти війни. Одні творили Велику Перемогу, інші – могутність колись великої Вітчизни після воєнної розрухи. Святість цього творення перед віками минулими і віками прийдешніми, перед днем сучасним ще оцінять нащадки. Вони і є той народ, чия, за словами поета, “правди сила ніким звойована ще не була”.

Сьогодні як покоління дітей війни, так і покоління молоді, опинилися у дуже не простій ситуації. Україну захопили кримінальні клани, в їх руках – влада, економіка, командні висоти. А у дітей війни – будівничих післявоєнного творення – уже не має сил, щоб здолати цю орду. Діти війни виявилися найбільш ошуканими. Мізерні пенсії, украдені заощадження і інфляція, криза за кризою, бідування дітей і онуків – усе це звалила на їхні, колись могутні плечі, злодійська шайка, яка окупувала українську владу.

Нині діти війни ведуть жорстку боротьбу із командою президента Ющенка, урядом Тимошенко та олігархічним парламентом, які відмовляються виконувати Закон “Про соціальний захист дітей війни”, що передбачає низку пільг щодо цієї категорії громадян України, а їх – вісім мільйонів.
Восени 2007 року Юлія Тимошенко відверто насміялася з дітей війни, із Закону, оголосила себе його авторкою, при цьому пообіцяла цілу купу зобов’язань з його виконання, аби лише прийти до влади. І знову обдурила мільйони ветеранів, як робить це завжди.

Сьогодні діти війни через акції протесту, і суди, і мітинги змушені виборювати визначені Законом свої права. І знову проти них діють олігархічні клани і нинішня влада.

Виходячи з викладеного, розуміючи необхідність єднання зусиль у боротьбі за соціальні права найбільш скривдженого населення України, вважаючи єднання всіх громадських організацій, найважливішою запорукою перемоги у боротьбі за права людей. Політична Рада Блоку лівих і лівоцентриських сил в особі керівників Комуністичної партії України Симоненка Петра Миколайовича, партії «Справедливість» Ніколаєнка Станіслава Миколайовича, партії «Союз лівих сил» Волги Василя Олександровича, Соціал-демократичної партії України (об‘єднаної) Загороднього Юрія Івановича та Всеукраїнська громадська організація “Захист дітей війни” в особі голови Баранівського Олександра Петровича укладають цю угоду, беручи на себе такі взаємні зобов’язання:

1. Забезпечити на всіх рівнях влади виконання норм Закону України «Про соціальний захист дітей війни». Виплатити всі державні борги, що утворилися за останні роки дітям війни, в тому числі і по виконанню рішень судових позовів дітей війни до діючої нині олігархічної влади, щодо доплати 30% надбавки до пенсії від рівня мінімальної пенсії.
2. Під час виборчих кампаній сільських, селищних, міських голів при висуненні кандидатів на ці посади від Блоку лівих та лівоцентриських сил обов’язково враховувати думку сторін цього договору.
3. Спільно відстоювати конституційні права громадян України на отримання та ремонт житла, надання якісних медичних послуг, оздоровлення і харчування.
4. Знайти дієвий механізм для обов‘язкового виконання норм Бюджетного Кодексу України, щодо фінансування ВГО «Захист дітей війни» із державного бюджету, причому всіх регіональних структур.
5. ВГО “Захист дітей війни” бере на себе наступні зобов’язання:

а) підтримувати своїм голосуванням на всіх виборчих компаніях кандидатів від Блоку лівих і лівоцентриських сил на пост Президента України Симоненка Петра Миколайовича, народних депутатів України, депутатів місцевих рад всіх рівнів, голів міських і сільських рад;
б) пропагувати Блок лівих і лівоцентриських сил – як єдине реальне політичне об‘єднання, що може фактично виконувати умови цього договору по підтримці покоління «Дітей війни». Надавати Блоку широку допомогу при формуванні виборчих комісій, агітаційно-пропагандистських груп, спостерігачів на виборчих дільницях, делегувавши до їх складу найбільш активних і підготовлених своїх представників.

Блок лівих і лівоцентриських сил та ВГО “Захист дітей війни” звертаються із закликом до всіх своїх територіальних організацій домовитися на місцях про спільні дії, оформивши це відповідними угодами.

Разом ми переможемо!

Від імені Комуністичної партії України
Перший Секретар ЦК КПУ П.М.Симоненко

Від імені ВГО “Захист дітей війни”
голова ВГО О.П. Баранівський

Від імені партії «Справедливість»
Голова Ради партії С.М.Ніколаєнко

Від імені партії «Союз лівих сил»
Голова Волга В.О.

Від імені Соціал-демократичної партії України (об‘єднаної)
Голова Загородній Ю.І.

23 листопада 2009 року м. Київ
Угоду укладено в п‘яти примірниках – по одному для кожного учасника угоди.

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Да хватит с Морозом эксплуатировать тему детей войны. Побегут голосовать , но за комуняк, хотя если Справедливость с Петром в блоке, то тот может, с барского плеча какого замминистра должность и даст….
    А что сделали для детей войны реально? Закон ? Может Справедливость его и приняла? Сама? Или СПУ ? Тоже сама? а почему тогда заслуга - Справедливости и тем более Николаенко? Господа бывшие социки - заврались, ох, заврались по самые ушки…. А Левый блок - вобще песня!!! СДПУ(О) Медведчука и коммунист Петро - во союз!!!! ЛИбералы с красными? Улёт. Давай, дети войны, присоединяйся, и сразу будет шорошо. Только не вам, ессно. Да, когда наберёте большинство в ВР, то Симона надо министром по семье и молождёжи назначить, ему это знакомо с недавних пор…. Ах, старый, а туда же..шалун, однако! :))))))))

    Комментарий от Ivann — 25/11/2009 @ 19:11

Вибачте, коментування на разі закрито