1.12.2009 - 11:05

МАЯЧНЯ ПОЛІТИЧНИХ БАНКРОТІВДнями на офіційному сайті СПУ в Інтернеті появилося повідомлення, що кандидат в Президенти України Олександр Мороз заявив в Чернігові, що офіційним керівником Всеукраїнської громадської організації “Захист дітей війни” є якийсь Пачевський, а багаторічний голова цієї громадської організації О.П.Баранівський “вкрав у нього печатку”. В газеті “Товариш” за 27 листопада ц.р. надрукована вже й Заява цього Пачевського, що його хтось обрав вже й головою громадської організації дітей війни. Будучи у самих витоків створення ВГО “Захист дітей війни”, одним з її засновників, ініціатором створення ще в червні 2003 року її Волинської обласної організації, читати останні видумки Мороза-Пачевського по дітях війни, в т.ч. в газеті “Товариш”, смішно.

Не хотілося б про це писати, бо колись шанований лідер СПУ скотився до такої низької брехні, що виглядає жалюгідно. Видно, в силу крайнє низького рейтингу, по оцінках соціологів, серед кандидатів у президенти в межах 0 цілих і небагато десятих, О.Мороз вдається до низькопробної брехні перед виборцями і політичного шулерства по створенню з числа безпринципних сателітів партії “Дітей війни” та паралельно аналогічної громадської організації, як останньої соломини спасіння для повернення у Верховну Раду. Хотіти, як кажуть, не шкідливо, але добиватися підтримки виборцями треба чесно, політичних брехунів вистачає і без Олександра Мороза. В тому то й біда України.

Кожному громадському і партійному діячу відомо, що визначальним правовим документом діяльності організації є Статут. Цим документом визначаються терміни і порядок проведення виборів керівних органів. Остання конференція ВГО “Захист дітей війни” відбулася в Києві 4 листопада 2008 року, на яку було запрошено і О.Мороза в якості почесного голови, хоча в роботу цієї громадської організації він ніколи не вникав. Наступна така конференція буде, згідно Статуту, проводитися в 2010 році. Всі установчі та реєстраційні документи, як і печатка, знаходяться на збереженні в керівному органі, за що відповідає особисто голова О.П.Баранівський. Як же міг, по словах О.Мороза, Баранівський “красти” сам в себе цю печатку? Маячня, до якої міг скотитися дрібний шулер, а не колишній державний діяч. Він же повинен пам’ятати, що О.Баранівський був розробником і доповідачем на засіданні Верховної Ради по прийняттю Закону “Про соціальний захист дітей війни”, він особисто об’їхав в минулому році усі області України з виступами перед дітьми війни по активізації подання позовів в суди щодо повного виконання Закону і рішень Конституційного Суду по виплаті законної добавки до пенсії, що ігнорується теперішнім Кабміном на чолі з Ю.Тимошенко.

Не можна залишити без зауваження похвальбу О.Мороза, що він є почесним головою громадської організації. Він ним дійсно був, але після того, як Мороз вчинив дії по розколу громадської організації, на офіційному засіданні Координаційної ради за моєю пропозицією його було одностайно позбавлено цього почесного звання. Проти цього рішення було подано лише один голос. Так що право називатися почесним головою ВГО “Захист дітей війни” О.Мороз має таке саме як і кавалером кучмівського ордену, від одержання якого він відмовився.

Видно О.Мороз ще буде виступати на зустрічах з людьми. Виборцям слід його запитати, чому депутати від СПУ не добивалися повного виконання Закону про дітей війни, як були фракцією у парламенті? Чому тодішній голова Верховної Ради О.Мороз, маючи всі законодавчі повноваження, не забезпечив повного виконання Закону? Став О.Мороз щедрим на обіцянки, коли втратив підтримку виборців. Серед кандидатів на президентську посаду є ще щедріші обіцяльники, але їм ціна гріш у базарний день. Виборці мудрішають, все менше вірять словам, бо є можливість оцінити діячів по ділах!

В агітаційному ролику по першому Національному телеканалу 30 листопада ц.р. О.Мороз використав по злодійські матеріали фільму, створеного в 2008 році по замовленню голови ВГО “Захист дітей війни” О.Баранівським. Ось така “творчість”, це чистий плагіат, який карається законодавством. Це невеликий штрих щодо моральності, як говориться, маленька брехня викликає велику недовіру. Шкода, що О.Мороз не приділяв теперішньої уваги до дітей війни в час, коли був головою Верховної Ради.

Ростислав Чапюк, голова Волинської обласної громадської організації “Захист дітей війни”, 28.11.2009 р.

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Маладцы! Даёшь! Нет ничего лучше когда партии клонируются и потоммежду собой грызутся. Больше грязи и хамства друг на друга! А то скучно, читать нечего!!!!! сварок должно быть много, народ требуеть! Да. И конференцию органиховать, и шоб обплевать друг друга…. Можно ещё и судиться начать. А мы в это время полюбуемся нашим полит-жлобством… гы-гы-гы-гы-гы!!!!!!!!!! Активнее, господа сицики!

    Комментарий от Ivann — 01/12/2009 @ 13:40

  2. сори, сОцики

    Комментарий от Ivann — 01/12/2009 @ 13:40

  3. Только молодёжь может идейно возродить и дать новый импульс лево-центристскому движению в Украине.
    Ни старые лидеры, ни их потенциальный электорат - Дети Войны - на это не способны.

    Комментарий от Rogalyov — 06/12/2009 @ 0:06

  4. не могу одного понять….А почему тогда только МОРОЗ и его партия оказывают безплатную юридическую помощь детям войны по оформлению и сопровождению документов в суды….где вы !!!???

    Комментарий от алексей — 07/12/2009 @ 17:33

Вибачте, коментування на разі закрито