19.10.2013 - 16:55

Політрада19 жовтня відбулося засідання Політради партії «Об’єднані ліві і селяни», на якому були розглянуті питання політичної та соціально-економічної ситуації в державі, проект нової редакції Програми партії, ставлення об’єднаних лівих до підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським союзом та сформовані нові завдання партії.

Так, у своїй доповіді голова партії Станіслав Ніколаєнко підвів підсумки діяльності керівних органів партії за останні пів року, дав ґрунтовний аналіз соціально-економічної та політичної ситуації в Україні і визначив нові завдання партії. Доповідь лідера об’єднаних лівих публікуємо.

211

Голова комісії Політради партії з питань ідеологічної та гуманітарної політики Іван Чиж представив проект нової редакції Програми партії. Документ вмістив у себе основні положення програм партій, які увійшли до об’єднаної та базується на Стокгольмській декларації Соціалістичного інтернаціоналу і традиціях української соціал-демократії. Програма містить п’ять розділів: За що ми боремося. Наші цінності; Україна на початок ХХІ століття; Криза як реальна загроза втрати незалежності і державності; Партія і пріоритетні напрямки її діяльності; Особливість діяльності партії, її стратегія і тактика. Проект нової редакції Програми партії та доповідь голови комісії Політради партії також опубліковані на нашому сайті.

39

В обговоренні члени Політради партії підтримали висновки і пропозиції, що містилися в доповідях. Зокрема, голова Київської міської організації партії Сергій Карпенко висловився у підтримку проекту нової редакції Програми партії та запропонував виокремити у кінцевому варіанті документу тези, які відрізняли б нашу партії від інших. Василь Хотлубей, голова Запорізької обласної організації партії, виступив за зміну назви партії на більш коротку та зрозумілу для людей. Керівник Черкаської обласної організації Ростислав Бублієнко повідомив, що актив обласної організації партії завершує підготовку альтернативного проекту Програми партії, який буде представлений на розгляд редакційної комісії у кінці місяця. Геннадій Задирко, голова Миколаївської обласної організації партії, підтримав ідею консолідації зусиль лівоцентристських партій для подолання кризи в державі та вніс пропозицію доповнити проект Програми партії додатками-проектами Законів, які слід реалізовувати в Україні.

413

Член Політвиконкому партії Олександр Баранівський виказав певні застороги щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Зокрема, невтішним є прогноз для українських аграріїв, які будуть конкурувати з європейськими колегами. Адже Євросоюз виділяє великі дотації для підтримки сільськогосподарського виробництва, чого немає в Україні. Олександр Дудко, голова Чернігівської обласної організації партії, повідомив про невиплату держказначейством коштів за товари та послуги, які надаються бюджетним організаціям. Заступник голови партії Йосип Вінський зауважив, що в проекті Програми партії розкриті чотири тези, які ідентифікують нашу політичну силу. Це - ідеологія європейського демократичного соціалізму, геополітичний вектор, боротьба з олігархією і соціалізація розподілу ВВП.

f

Участь у роботі Політради партії взяв голова Соціалістичної партії України Микола Рудьковський. У своєму виступі він підтримав ідею консолідації всіх лівоцентристських партій України та запропонував найближчим часом провести Всеукраїнський Форум лівих сил, на якому обговорити ситуацію, в якій опинилася Україна та шляхи подолання кризових явищ.

Політрада доручила керівництву партії продовжити переговори із лівоцентристськими, демократичними партіями щодо можливої співпраці.

Прийнято рішення продовжити обговорення проекту нової редакції Програми партії у партійних організаціях усіх рівнів до кінця 2013 року.

Політрада партії висловилася за підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом і створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, що витікає із програмних цілей партії - європейський демократичний розвиток України та членство у Соціалістичному Інтернаціоналі.

Домовлено, що протягом листопада-грудня місяця відбудуться засідання Рад регіональних організацій партії, на яких обговорити поставлені Політрадою завдання партії та шляхи їх виконання.

Також були розглянуті інші питання діяльності партії.

Прес-служба партії «Об’єднані ліві і селяни»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Анализ материалов говорит о сильных личностях , о мощной базе интеллектульной партии. Есть вопросы к Спу, лично Рудьковскому, но без трибуны в парламенте , финансов, доступа к сми не попляшешь… Надо думать о единстве левых. Но не забывать и оУдаре. Программа солидная. Но есть и ошибки , шероховатости. Надо править.

    Комментарий от Палов — 19/10/2013 @ 18:41

  2. Программа партии преобразилась из научной статьи-ностальгии по СССР в действительно партийный документ.

    А относительно форума левых сил мое мнение, что на этом мероприятии нужно публично изгнать КПУ из левого фланга. И навешать на них множество смешных ярлыков- невыполненых ими обещаний и предательского поведения по отношению к колегам и гражданам.

    Комментарий от Сергей — 19/10/2013 @ 18:50

  3. С кем объединяться? С Рудьковским который в 2009 году на нас с кулаками кидался, защищая Мороза? С Винским ,люди которого нас из СПУ исключали? Я этого забыть не могу и переступить через это тоже.Не может член фракции ПР возглавлять левую партию.Только одно выступление оппозиции на эту тему похоронит любое объединение. Жаль Хотлубея.Он искренне верил ,что его услышат.Наивный.Вася все поменялось.Справедливости нет.

    Комментарий от MAHNO — 19/10/2013 @ 22:56

  4. Г. Махно, а не вы ли на всех углах говорите о том , что без финансов партия не может жить? Вы как то определитесь? А люди меняются. И цели тоже . Но сидеть и просто стонать нельзя.Кстати вас на Совете что-то не видно и не слышно? Не за что приехать?

    Комментарий от Андрій — 20/10/2013 @ 9:39

  5. Представьте себе-не за что.

    Комментарий от MAHNO — 20/10/2013 @ 22:30

  6. Такое впечатление, что Мухтаров член Партии Регионов)))

    Комментарий от rezerv — 22/10/2013 @ 18:41

  7. Як не хочеться, а шукати компромісу треба! Єднання- об’єктивність. Зрозуміло, що без фінансів та змі сучасна партія в Украіні розиватись не зможе . Але від ідеологіі відходити не слід ( далеко).

    Комментарий от Майор — 22/10/2013 @ 19:22

  8. Цікаве об’єднання з паном з олігархічної партії Регіонів (з так званим “соціалістом”)Рудьковським, який полюбляє їздити за державний кошт з дівчатами??? І це називається боротьба з олігархією, за справедливість в суспільстві?!

    Комментарий от Юрій — 22/10/2013 @ 22:58

  9. Николай Данилович помолодел на 15 лет. Какие следующие шаги ОЛИС? Что ответили т.Хотлубею по названию?

    Комментарий от Влад — 23/10/2013 @ 7:33

  10. Дивні питання ставлять колеги? Читайте доповідь голови, постанову. І ще одне- я також сумніваюсь і критикую. Але ще треба щось і пропонувати. Хто в нас союзники? Окрім названих - не має. І ще- сидимо в дупі і вередуємо , не такі, олігархи і т. І. А кпу за гроші Григоришина живе приспівуючи…

    Комментарий от Черкаси — 23/10/2013 @ 22:09

  11. Коммунисты горой стоят один за одного, защищают и помогают друг другу. Какая разница за чьи деньги?

    Комментарий от Андрей — 24/10/2013 @ 10:09

  12. Я не удовлетворен политсоветом. Тем ,что мы все равно ушли от основных вопросов;название партии, работа Исполкома, финансирование и самое главное -задачи на ближайшее время - Когда проведем съезд? Но очень доволен атмосферой и общением с нашими товарищами. У нашей партии большой потенциал.Вместе мы все сможем А если не мы - то кто?

    Комментарий от Хотлубей Василий — 25/10/2013 @ 10:46

  13. Хотлубей сам себе противоречит.Там не доволен ,а тут доволен ? Общение в кулуарах-это хорошо,но на главные вопросы нет ответа.

    Комментарий от MAHNO — 25/10/2013 @ 17:03

  14. Удовлетворен-не удовлетворен.Вася,ты ж был там?На Политсовете?Был!Значит соучасник.Энергичней надо было.Левой,левой.Товарищи поддержат потенциал

    Комментарий от antimahno — 25/10/2013 @ 17:34

  15. Родной Хатлубей, смени гнев на милость. Мы тебя любим. А название надо менять только после ясности с направлением развития. С голым задом и название не поможет. И никто тебе не мешает работать: ни политисполком, ни черт рябой…

    Комментарий от Павлов — 25/10/2013 @ 23:19

  16. Иногда кажется , что смыл существования в критике?! И желании позудеть. А как насчет arbaiten??

    Комментарий от Павлов — 28/10/2013 @ 19:40

  17. Потрібно шанувати одне одного. Згоден із Павловим.

    Комментарий от Камрад — 29/10/2013 @ 21:51

Вибачте, коментування на разі закрито