9.01.2014 - 11:53

9 січня 2014 року в інформаційному агентстві «Укрінформ» відбувся круглий стіл «Освіта України 2013: підсумки і прогнози», під час якого були обговорені підсумки функціонування освітньої галузі України у 2013 році та висловлені прогнози експертів щодо можливого розвитку ситуації в 2014 році.

Участь у роботі круглого столу взяв голова партії “Об’єднані ліві і селяни”, голова Громадської Ради освітян і науковців України Станіслав Ніколаєнко. У своєму виступі він зазначив, що не бачить особливих позитивних змін в освіті за 2013 рік.

“Галузі не додано, до передбачених Законом про освіту, майже 30 мільярдів гривень. Як і раніше в освіті квітне подвійний негативний відбір для вчителів: до педуніверситетів вступають, як правило, ті, хто не пройшов в інші престижні університети. А потім вже кращі випускники, які стають вчителями, йдуть до школи і згодом змушені переходити працювати в інші галузі економіки із-за низької зарплати.

Погіршується стан наукової-дослідницької роботи в університетах. Практично в минулому році вона не фінансувалась, що неминуче відбивається на якості підготовки випускників вузів.

Попри все українська освіта і наука поки ще тримається на тих патріотах-педагогах, які свято вірять в корисність справжньої освіти і виховання”, - зауважив Ніколаєнко.

Прес-служба партії “Об’єднані ліві і селяни”

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

Поки що немає нічого.

Залишити коментар