10.04.2014 - 15:21

pvk18 квітня відбулось чергове засідання Політвиконкому партії «Об’єднані ліві і селяни». Головним питанням порядку денного було участь партії у позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року.

Виступаючи на засіданні, голова партії Станіслав Ніколаєнко зауважив, що участь партії у загальноукраїнських політичних акціях, виборах президента є статутною нормою. Але із-за недемократичного виборчого Закону, який потребує від кандидата у президенти великої грошової застави у 2,5 мільйони гривень, партія не має можливості брати участь у виборах. Проте партія мусить визначити свою політичну позицію.

Оцінивши всіх ймовірних кандидатів у президенти, їхні політичні програми, виходячи, перш за все, із серйозної загрози безпеці і суверенітету України, необхідності збереження єдності українського народу, його благополуччя, програмних та статутних цілей, партія не може підтримувати кандидатів в президенти, які представляють праві радикально-націоналістичні сили, Партію регіонів, дискредитовану КПУ. Ймовірним кандидатом, якого партія може на певних умовах підтримати – є кандидатура Петра Порошенка.

В обговоренні взяти участь члени Політвиконкому партії Олександр Баранівський, Василь Сухий, Володимир Нечипорук, Олександр Кондратюк, Сергій Карпенко та голова Центральної ревізійної комісії Олександр Тарасенко. Вони погодились із оцінками  політичної ситуації та висловили пропозицію мобілізувати актив, зміцнити в ході виборчої кампанії партійну структуру та взяти участь у президентській виборчій кампанії та наступних виборах до Верховної Ради Україні і місцевих рад.

Голова комісії Політради партії з ідеологічної та гуманітарної політики Іван Чиж привітав партійців із 14-річчям з дня створення партії «Справедливість», яка стала базовою при об’єднанні лівоцентристських сил. Зауважив, що дійсно жоден із кандидатів у президенти на 100% не відповідає нашим програмним засадам. Проте, виходячи із необхідності виконання статутних норм, партія має прийняти участь у виборах і підтримати того кандидата, який найбільше стоїть на принципах соціальної справедливості, демократії, рівності та солідарності. Цим критеріям відповідає Петро Порошенко.

Голова Запорізької обласної організації партії Василь Хотлубей наполягав на зміні назви партії, оскільки теперішній бренд «Об’єднані ліві і селяни» складний для агітаційної та пропагандистської роботи.

Також участь у дискусії взяли член Політради Яків Надкерничний, члени Ради Київської міської організації Віталій Равлюк, Владислав Бєлік, Дмитро Швець і член ЦРК партії В’ячеслав Крупка.

Політвиконком рекомендував Політраді, регіональним, міським, районним, первинним партійним організаціям всім членам партії та прихильникам підтримати на виборах Президента України 25 травня 2014 року Порошенка Петра Олексійовича. Також був схвалений проект Політичної Угоди між партією  та кандидатом. Доручено голові партії Станіславу Ніколаєнку, заступнику голови Йосипу Вінському узгодити текст Угоди з кандидатом, а також налагодити співпрацю із виборчим штабом кандидата. Головам регіональних, місцевих партійних організацій поставлено завдання безвідкладно встановити тісні контакти з обласними, районними та міськими виборчими штабами кандидата. Заплановано також провести з’їзд  партії 31 травня 2014 року.

Прийнято рішення провести засідання Політради партії 12 квітня 2014 року в м.Києві, на якому розглянути політичну та соціально-економічну ситуацію в країні, визначитись із форматом участі партії в позачергових виборах Президента України, вирішити організаційні питання.

На засіданні були розглянуті організаційні питання, зокрема призначено виконуючим обов’язки голови Київської обласної організації партії Миколу Ратушного і узгоджено кандидатуру Наталії Завгородньої на посаду керівника Запорізької міської організації.

У різному за ініціативою голови партії Станіслава Ніколаєнка було проведено опитування серед присутніх на засіданні членів Політвиконкому та активістів щодо назви партії. Чотирнадцять чоловік із шістнадцяти однозначно підтримали нову назву партії - «Справедливість», двоє товаришів також підтримали цю назву, але з певними засторогами. Щоб зміна назви партії не була заради зміни назви. Прийнято рішення розглянути це питання на Політраді партії і з’їзді.

Михайло Крисько, член Політради партії, запросив присутніх відвідати пам’ятний захід з перепоховання останків 64 героїв-воїнів, які загинули у Вітчизняній війні.  Акція відбудеться 4 травня об 11 годині в с. Дмитрівка Вишгородського району Київської області. Запропонував підтримати ініціативу громадських організацій щодо встановлення пам’ятника «Діти війни», який планується розмістити в парку Перемоги в Києві та ознайомив із попереднім ескізом пам’ятника.

Також Політвиконком розглянув і інші питання життєдіяльності партії.

Прес-служба партії «Об’єднані ліві і селяни»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Вірне рішення, системне.
    Але праві товариші - треба використати ситуацію для розбудови партії.

    Комментарий от Леонід Коротич — 08/04/2014 @ 16:28

  2. Треба повсюдно - в районах і містах провести аналогічну роботу. Партійцям слід використовувати ситуацію. Назва не головне, але Справедливість краще!!!!!

    Комментарий от Черкаси — 08/04/2014 @ 17:55

  3. Скажите,как я должен налагодити спивпрацю с избирательным штабом кандидата? Нас даже не приглашают участвовать в своих протестных акциях евромайдановцы.Им не нужны конкуренты в нашем лице.Если есть договоренность, то должна быть проведена встреча партактивов,инициированная командой кандидата.Так было когда был “Блок Левых Сил”.Тогда организация была на высшем уровне.И работа была слаженной.

    Комментарий от MAHNO — 08/04/2014 @ 20:19

  4. Це можливість підняти рейтинг. ” кто ищет, тот всегда найдет!”

    Комментарий от Андрій — 08/04/2014 @ 20:53

  5. Как на счет внести пункт в постановление Рады об обязательном участии кандидата от нашей партии на следующих выборах Президента? Как-то странно, что все 15 лет сущестования мы поддерживаем кандидата от других сил. 2.5 млн - это 25 тыс. человек (меньше чем членов партии) по 100 грн. Я бы не пожалел.

    Комментарий от Володя Ше — 08/04/2014 @ 21:45

  6. Не против, с тебя и начнем!

    Комментарий от Петров — 09/04/2014 @ 10:40

  7. Тяжелый период для партии, как и для страны в целом. Есть позитивные моменты как в перспективе, так и на ближайшее будущее. Есть задачи минимум и задачи максимум, есть задел для переговорной работы. Есть программа партии, ради которой мы объединились. Шапкозакидательством не поможешь, а только навредишь, тем более что специфика партийной работы резко различается в восточных и западных регионах. У нас есть лидеры, а у них естьсвязи и опыт. Спокойно обсудим в субботу рабочие моменты и примем коллегиальные решения, помня, что у нас инициатива приветствуется. До встречи. Владислав Белик.

    Комментарий от rezerv — 09/04/2014 @ 15:44

  8. Как только будет счет для кандидата от партии на выборы 2018 года внесу 100 грн.

    Комментарий от Володя Ше — 09/04/2014 @ 21:54

  9. Рішення логічне. Назву треба змінити. Вибори- як привід реанімувати діяльність.

    Комментарий от Дудко — 09/04/2014 @ 21:57

Залишити коментар