30.08.2014 - 19:57

z230 серпня відбулось перше засідання, обраного на IX з’їзді, Політвиконкому партії «Справедливість». Порядок денний був насичений – розглядалася підготовка до позачергових парламентських виборів, план підготовки до II етапу IX з’їзду, організаційні питання та хід збору допомоги військовим в зоні АТО.

З інформацією по підготовці до виборів народних депутатів України виступив заступник голови партії Олександр Баранівський. Станом на сьогодні більше половини регіональних організацій здійснили юридичне переоформлення назви обласних партійних осередків, а також більше 100 - районних та міських. Краще за інших ця робота ведеться у Запорізькій, Житомирській, Херсонській, Рівненській, Черкаській областях. Також він зауважив на необхідності протягом наступного тижня сформувати пропозиції щодо кандидатів у народні депутати від регіональних організацій. Така інформація вже почала надходити, зокрема Рівненська обласна організація подала кандидатів по всіх мажоритарних округах області.

Політвиконком створив передвиборчий штаб, до якого увійшли всі його члени. Головою штабу призначено Олександра Баранівського. Регіональним організаціям партії доручено до 5 вересня створити регіональні виборчі штаби, а їх керівниками призначені – голови відповідних організацій.

План підготовки до ІІ етапу IX з’їзду партії презентував лідер «Справедливості» Станіслав Ніколаєнко. Він зауважив, що центральним питання порядку денного на ньому буде участь партії у позачергових виборах до парламенту. Була підтримана пропозиція членів Політвиконкому Василя Хотлубея, Йосипа Вінського, Сергія Карпенка, Євгена Венгера, голови Вінницької обласної організації партії Олега Долінського провести ІІ етап IX з’їзду партії 13 вересня в м.Києві.

Політвиконком прийняв ряд кадрових рішень. Зокрема, виконуючими обов’язки голів обласних організацій призначені: Київської – Івана Чернявського, Хмельницької – Людмилу Таранчук, Харківської – Дмитра Лещенка.

Голова партії за погодженням із Політвиконкомом розподілив обов’язки серед своїх заступників. Так, Олександр Баранівський буде опікуватися організаційною роботою, Йосип Вінський відповідатиме за співпрацю з політичними партіями, державними органами та профспілками, Іван Чиж куруватиме ідеологічну та інформаційну політику партії, Алла Ярошенко працюватиме з молоддю, студентством, жіноцтвом, громадськими організаціями та міжнародною роботою партії.

На засіданні було дано ряд доручень голові партії, його заступникам, членам Політвиконкому щодо проведення переговорів по можливій співпраці на позачергових виборах народних депутатів з представниками демократичних, лівоцентристських політичних партій, громадських організацій, профспілками.

Політвиконком прийняв рішення вважати за доцільне врахувати стан реєстрації та перереєстрації партійних організацій при формуванні виборчого списку партії.

Також доручено заступнику голови партії Івану Чижу та члену Політради партії Володимиру Шемаєву підготувати проект передвиборчої програми партії.

Член Політвиконкому Денис Рудень проінформував про надходження 5200 гривень на благодійний рахунок партії по допомозі військовим в зоні АТО. Головам регіональних та місцевих організацій партії доручено активізувати збір коштів на допомогу військовим. Протягом тижня буде інтенсифіковане поширення інформації по збору коштів партією на ці цілі в інтернеті та у соціальних мережах.

На засіданні також були розглянуті і інші питання життєдіяльності партії.

Прес-служба партії «Справедливість»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

Поки що немає нічого.

Вибачте, коментування на разі закрито