20.02.2015 - 09:14

Михайло КриськоВідповідно до Указу Президента України № 1021 від 4 листопада 2011-го року в Україні встановлено нове загальнодержавне свято - День соціальної справедливості, який відзначається щороку 20-го лютого. Ця дата вибрана не випадково, саме в цей день за підтримки Організації Об’єднаних Націй проводиться Всесвітній день соціальної справедливості. Метою цього міжнародного свята є привернення уваги широкої громадськості, органів державного управління, партій, громадських організацій до вирішення проблем соціальної справедливості на місцях. Сприяючи стратегії та політиці побудови економічного благополуччя і стабільності в Україні на основі соціальної справедливості, ми впевнено можемо дивитися в день завтрашній, які б випробування і труднощі не застали нас у нашому майбутньому.

Це прагнення до загальноцивілізаційних і європейських цінностей, які формувалися не одне тисячоліття, не тільки українського суспільства. У їх формуванні, безумовно, так чи інакше брали і братимуть участь і представники української науки, культури, молодь, ветерани, військовослужбовці, духовенство, всі верстви населення.

Соціальна справедливість для нас - не порожній звук. Її прагнули і за неї йшли на багато страждань і позбавлень волі, свободи багато поколінь нашого козацького народу. Її ідеалізували і намагалися поєднати з багатьма ідеологічними догмами. Вона іноді ставала майже відчутною, але майже завжди вислизала з рук. Ті, кому шляхом неймовірних зусиль вдавалося наблизитися до неї, ставали воістину миротворцями, бо соціальна справедливість є запорукою миру, стабільності і благополуччя для всіх широких мас нашого багатогранного суспільства.

Чи можливо створити в Україні ефективну політичну та економічну систему без урахування суворого дотримання соціальної справедливості? Ніколи! Рано чи пізно така система впаде, вона просто самозруйнується, тягнучи за собою свої численні жертви і повертаючи людство до відправної точки. Які б складні методи не закладалися в розробку або модернізацію алгоритму самоврядування, народовладдя, якщо вони якимось чином порушують основні поняття про соціальну справедливість, вони будуть прямим деструктивним чинником для будь-якої системи. Так влаштована людина, що почуття справедливості для неї служить певною відправною точкою у побудові свого особистого та суспільного добробуту, як у мисленні, так і в поведінці, яку вона виявляє, перебуваючи в суспільстві і слідуючи усталеним традиціям навколишнього світу.

Співвітчизники, робимо свій вибір на користь соціального прогресу, наголошуючи на тому, що нерівність є не лише аморальною, але й економічно неефективною.

ЗА СВОБОДУ І СПРАВЕДЛИВІСТЬ!

Михайло Крисько,
член Політради партії «Справедливість»,
голова Ради МГО «Форум миру»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

Поки що немає нічого.

Вибачте, коментування на разі закрито