16.03.2015 - 12:13

Юшкевич ВіталійПартія «Справедливість» продовжує боротися за соціальні права, гарантовані Конституцією, громадян. Зокрема, на Житомирщині ведеться системна робото щодо захисту ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Публікуємо звернення голови міської парторганізації Віталія Юшкевича до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, генерального прокурора Віктора Шокіна та голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Єгора Соболєва.

Сьогодні на всіх засобах масової інформації проходить обговорення про Закон про очищення влади (Закон про люстрацію) від 16.09.2014р. та Націона́льне антикорупці́́йне бюро́ України. Усі говорять про корупцію – від Президента до опозиціонера, від чиновника до пересічного громадянина, від підприємця до безробітного. Але в Україні корупція продовжує процвітати особливо рясно в галузі охорони здоров’я на Житомирщині, що вривається терпець. Вона породжує зневіру народу в існування суспільної справедливості та стала корінною глибинною причиною повстання народу проти влади в Революцію гідності 2013-2014 років.

Завданням громади є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені посадовими особами та становлять загрозу національній безпеці. Важливо знати громадянам України чи будуть виявлені корупційні схеми та злочини, за європейськими принципами, розпочинаючи від голови маленької сільської ради, депутатів-керівників районного, обласного рівнів та особливо керівників бюджетних установ, основних розпорядників народних коштів.

Всі роки СРСР від «великої жовтневої революції» вища партійна школа КПРС навчала, надавала освіту більшості «сучасних» чиновників, «нових менеджерів», які захворіли хворобою корупції та їх метастази живуть, працюють і в даний час, а саме головне, що вони за прискореним забігом за благами земними і не помітили як і зрадили основним принципам марксизму-ленінізму, забулися чим представлені основні ідеали «Великого Карла Маркса» та швидко поміняли «партію червоних». В них Революція гідності, як страшний сон, пробудила жалість перед народом та змусила вишиванки одягнути. А саме страшне, що так звані «перефарбовані» політики та керівники, в період коли в Україні неоголошена війна, в період коли гинуть національні патріоти, коли матері втрачають своїх синів на сході України, згадали «основний» принцип «Капіталу»: гроші-посада-гроші та легко відхристилися від свого «батька» втікача.

Коростенська міська організація партії «Справедливість» та громадська організація «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» протягом багатьох років відстоює інтереси громадян, що постраждали від аварії на ЧАЕС, її члени були активними учасниками Революції гідності з перших до останніх днів, учасниками кампанії протестів в Україні у 2000-2001 роках «Украї́на без Ку́чми» та активними учасниками Помаранчевої революції.

Сьогодні в державі відбувається неоголошена війна з російським агресором, ми з усією відповідальністю розуміємо, що в державному бюджеті недостатньо коштів для вирішення всіх соціальних питань для жителів найбільш постраждалих від аварії на ЧАЕС областей України, ми бачимо як вже сьогодні серед населення держави наростає соціальна напруга до нової, нашої по духу, проукраїнської влади. В той час в державі існує велика кількість псевдо-інвалідів та псевдо-ліквідаторів як серед депутатів усіх рівнів, так і серед керівників державних установ та підприємств, які на протязі багатьох років незалежності держави грабували та грабують бюджет країни. Найбільш страшне, що існує ціла армія непокараних керівників МСЕКів та лікарів хабарників, які за період з 1991 року та по даний час своїми медичними експертними висновками розплодили псевдо-інвалідів чорнобильців. Залишаються реальністю факти патріотизму «так званих героїв», які своїми злочинними діями та байдужим ставленням до національних інтересів, як пиявки, в кінцевому рахунку втопили державу Україну по лікті в крові.

В такі складні часи, які переживає наша держава, ми обурені несправедливістю щодо відсутності, із-за псевдо-інвалідів та лікарів хабарників, належної державної підтримки дійсним інвалідам, ліквідаторам, дітям інвалідам відповідно до ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в новій редакції, відсутністю пільг на дитяче харчування в дошкільних закладах та загальноосвітніх школах, відсутністю оздоровлення диспансерної групи дітей, що проживають на забруднених територіях та обурена тим, що не вирішуються їх соціальні та побутові питання.

З ініціативи Коростенської міської організації партії «Справедливість», громадської організації «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» та ГО «Правозахист» за період з 4 лютого 1997 року по 1 липня 2000 року було проведено перевірку правильності видачі посвідчень «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» та уповноваженою комісією, створеною на виконання Постанови Кабінету Міністрів від 04.02.97 №135 «Про перевірку правильності видачі посвідчень «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» визнано 23259 посвідчень безпідставно виданих. На жаль за період злочинної влади В.Януковича ініційовані нашою партією дані питання, щодо псевдо-інвалідів та злочинної роботи керівників МСЕКів були призупинені. Але на наші неодноразові звернення органами прокуратури та МВС України, хоча і регіонально, були виявлені значні порушення, щодо надання громадянам Олевського, Овручського, Коростенського та Ємильчинського районів Житомирської області пільг та груп інвалідності МСЕКами, особливо вражали «сімейні» випадки. Але, на превеликий жаль, дані заходи не набрали системного та масштабного держаного характеру та відповідного обсягу дій, хоча дана проблема вже була неодноразово висвітлена в репортажах на центральних каналах держави, в тому числі і за ініціативи нашої організації. Регіонально в місті Коростень та Коростенському районі, відповідно до вимог Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Порядку видачі посвідчень, перевірено в кожній пенсійній справі довідку про проживання пенсіонера на відповідній території, яка зазнала радіоактивного забруднення та перевірено копії трудових книжок, яка підтверджує те, що особа дійсно працювала на ліквідації аварії. Коростенським МВ УМВС України в Житомирській області протягом 2011-2012 років було порушено 3 кримінальні справи за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України відносно громадян, які надали до управління Пенсійного фонду України в Коростені та Коростенському районі підроблені довідки МСЕК та незаконно отримували пенсії по інвалідності. Кримінальні справи були направлені до суду. Також варто відзначити те, що у лютому 2011 року встановлено працівниками Пенсійного Фонду 6 осіб, яким було зайво перераховано та виплачено протягом 2009-2011 років пенсії на загальну суму 60910,35 грн.. Гроші відшкодовано шляхом повернення вказаними особоми коштів на рахунки Управління Персійного фонду. Але наша організація вважає, що дані перевірки були проведені не професійно та поверхнево.

На початку року ми звернулась до народних депутатів України від імені жителів північних районів Житомирщини з відкритим листом та вимогою повернути жителям зони радіоактивного ураження втрачених пільг. У зверненні акцент зроблений на те, що в результаті скасування 4-ї зони 16 тисяч школярів і дошкільнят залишилися без харчування у школах і дитячих садочках, при тому, що у переважній більшості сільських родин напружене економічне становище.

Дійсні ліквідатори аварії на ЧАЕС і інваліди чорнобильці отримують мізерні пенсії на, які не можливо купити ліки, продукти харчування, заплатити за лікування вже не кажучи про життєві витрати. А які наслідки після себе залишили головні лікарі, що свій трудовий та професійний шлях пов’язали із керівництвом МСЕКів? Як відчувають себе лікарі хабарники, які винайшли ефективний шлях заробітку, що приводить до наявності великої кількості чорнобильців псевдо-інвалідів? Бути інвалідом чорнобиля необхідно мати не тільки гроші, але і потужне здоров’я, така думка сформувалася серед більшості пересічних громадян держави. А як себе, цікаво, відчувають депутати, керівники підприємств, державних установ, які є незаконними інвалідами чорнобиля та постає питання як вони цю інвалідність отримали?

Коростенська міська організація партії «Справедливість», громадська організація «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» вимагають у Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Генеральної Прокуратури України для виявлення масових розкрадань державних коштів спрямованих на реалізацію соціальних, медичних та і інших програм створити:
1. незалежну експертну комісію із фахівців МОЗ, в тому числі і незалежних медиків експертів з інших регіонів країни, а у разі можливості із залученням іноземних фахівців;
2. робочу групу з членів Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції та із числа членів громадських організацій щодо виявлення зловживань головними лікарями обласних лікарень, головними лікарями МСЕКів та лікарями експертами обласних медичних закладів, лікарями лікарських експертиз на протязі 2005-2015 років;
забезпечити:
1. відсторонення причетних до зловживань із зайнятих посад та притягнення їх до кримінальної відповідальності у разі виявлення випадків незаконного отримання груп інвалідності пов’язаних з наслідками аварії на ЧАЕС;
2. стягнення коштів з осіб, які привели своїми зловживаннями до отримання збитків нанесених державі;
3. належний медичний захист життя та здоров’я чорнобильців, здійснення ефективного контролю за придбанням ліків за кошти державного бюджету, за оздоровленням в санаторно-курортних закладах, в першу чергу дітей;
сприяти:
1. покращенню державної підтримки ліквідаторів аварії на ЧАЕС та дітей, що перебувають на диспансерному медичному обліку.

Коростенська міська організація партії «Справедливість» має тверде переконання у тому, що держава мусить пройти очищення, отримати довіру від народу та стати реальним виразником його інтересів. «Держава для людей повинна працювати безперечно і надійно» - Президент України Петро Порошенко.

Віталій Юшкевич,
Голова Коростенської міської організації
партії «Справедливість»,
Голова Ради Коростенської громадської організації
«Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

Поки що немає нічого.

Вибачте, коментування на разі закрито