22.06.2015 - 20:15

Василий Хотлубей(Відкритий лист народним депутатам України)

Шановні народні депутати!

Під час обговорення у Верховній Раді України проекту ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного законодавства» від 02.03.2015 № 213-VIII в частині обмежень у виплатах пенсій державним службовцям, мова йшлась лише про високопосадовців I-V категорій, розміри пенсій яких у десятки разів перевищують мінімальні, встановлені чинним законодавством України.

Після прийняття зазначеного Закону, наразі склалась ситуація, коли працівники сфери соціального захисту (наприклад, районних управлінь праці та соціального захисту населення міст обласного значення), які є особами місцевого самоврядування V-VII категорій та мають зарплатню на рівні мінімальної заробітної плати, повністю позбавлені можливості отримання пенсій по інвалідності 3 групи (загального захворювання, з дитинства) або пенсій за віком. Такі обставини призводять до того, що ця категорія працівників є такою, що сама в значній мірі потребує соціального захисту, особливо в умовах підвищення тарифів на оплату ЖКП з 01.04.2015 та враховуючи зліт вартості лікарських препаратів.

В зв’язку з викладеним, пропоную Вам внести зміни до п. 9 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного законодавства» від 02.03.2015 № 213- VIII стосовно частини сьомої ст. 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», а саме:

Виплату пенсій посадовим особам місцевого самоврядування V-VII категорій незалежно від виду пенсії та займаних посад - 85% призначеного розміру, та в повному обсязі особам, визнаним інвалідами 1, 2 та 3 груп.

Вищевказані зміни відновлять справедливість в виплаті пенсій для багатьох громадян України.

Голова
Запорізької обласної організації
партії «Справедливість»
Василь Хотлубей

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

Поки що немає нічого.

Вибачте, коментування на разі закрито