6.08.2016 - 00:07

Дмитро РешетарШановні однопартійці, сумно стає заходити на наш сайт і бачити останню новину від четвертого лютого цього року. Визнаю, що і сам останнім часом став менше наповнювати його інформацією про діяльність Генічеської партійної організації, що зараз виправлю. А перед тим, хочу зауважити: на останньому партійному з’їзді, мало місце нарікання на адресу керівництво партії про те, що мало дій з їх боку щодо просування ідей партії. Як партієць, який не мав до 2012 року досвіду політичної діяльності по причині проходження служби в ОВС, тоді я не наважився виступити із деяким зауваженням щодо такої позиції. Зараз скажу, про що промовчав два роки тому: на моє переконання, партійне будівництво має відбуватися в двох напрямках, назустріч один одному згори донизу і навпаки. Коли цього не буде зроблено, виникає замкнене коло: керівництво проявляє пасивність через зневіру у власний партійний актив, а нижча партійна ланка чекає якихось вказівок «згори», а ще гірше, коли виключно грошей на фінансування діяльності.

Не вважаю правильним аби так залишалось і надалі, тому поділюся досвідом діяльності партійної організації. З 2015 року, замість збору на розвиток садівництва і виноградарства, почав діяти інший збір – акцизний з роздрібного продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та нафтопродуктів. Як виявилось, це шалені надходження до місцевих бюджетів. Наприклад за наслідками шести місяців в бюджеті Генічеська, доля акцизного збору складає 41,6 % і він посідає перше місце серед дохідної частини. Не сумніваюсь, що така сама картина і по іншим містам України.

Взявши за основу Програму діяльності партії в частині податкової політики, ми вирішили провести роз’яснювальну кампанію щодо збільшення надходжень до місцевого бюджету шляхом «фіскалізації» економіки, виведення її з «тіні», оскільки це є «неосяжний резерв податкових надходжень».

Основними тезами виступів перед людьми були наступні: 1) від сплати роздрібного акцизного збору неможливо ухилитися, бо він закладений у вартість товару; 2) не проконтролювавши оформлення при покупці фіскального чеку, ми зневажливо ставимося до своїх коштів, бо тоді підприємець не зобов’язаний перераховувати наш податок в бюджет, а олігархи і далі можуть випускати безмежну кількість не облікованої продукції та отримувати надприбутки; 3) бюджет міста, це не «нічийні» кошти, а наші податки, які ми постійно сплачуємо, а тому маємо право контролювати як і на що вони витрачаються.

На нашу думку, така кампанія сприятиме росту довіри до партії. Надавши людям нових знань, ми демонструємо свою відкритість перед ними, щирість намірів своєї діяльності та готовність очолити втілення в життя реальних змін в країні, які нажаль не може здійснити теперішня влада.

Наша кампанія розпочалася з оголошення в ЗМІ, про її проміжні результати ми також звітували. З цією інформацією ви можете ознайомитися за наступними посиланнями.

http://vizit.ks.ua/news/zapochatkovuemo_akciju_kudi_pidut_nashi_podatki/2016-01-27-6762

http://vizit.ks.ua/news/vimagaete_vid_prodavcja_vidachi_fiskalnogo_cheka/2016-07-23-7829

Додатково зазначаємо: проблемні питання щодо нового збору в своїх статтях на «Дзеркалі тижня», підіймали журналіст Юлія Самаєва та аналітики паливного ринку Артем та Сергій Куюн. З їх статей ми брали багато інформації для своїх виступів, тому для тих партійців, яких зацікавила наша кампанія, залишаю адресу своєї електронної скриньки: [email protected]

Дмитро Решетар,
голова Генічеської міської організації, Херсонська область

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

Поки що немає нічого.

Вибачте, коментування на разі закрито