27.11.2016 - 23:44

Партія "Справедливість"26 листопада 2016 року в Києві відбулося засідання Політради партії «Справедливість». Розглядалися питання проведення звітно-виборчої кампанії в регіональних та місцевих організаціях, скликання чергового Х з’їзду партії та організаційні питання.

Відкриваючи засідання, голова партії Станіслав Ніколаєнко оголосив хвилину мовчання за загиблими під час голодоморів та жертвами політичних репресій. Лідер партії зробив короткий звіт щодо діяльності партії. Зазначалося, що, починаючи з грудня 2011 року, коли відбувся об’єднавчий з’їзд партії, було проведено 5 з’їздів, 14 засідань Політради та 41 –Політвиконкому. 18 регіональних організації провели свою перереєстрацію в органах юстиції. Також лідер «Справедливості» представив результати участі партії в президентських, парламентських та місцевих виборах.

В обговоренні виступили голова Черкаської обласної організації Ростислав Бублієнко, який запропонував практикувати проведення нарад з партійним активом в дистанційному режимі. Заступник голови партії Олександр Баранівський запропонував до 1 березня 2017 року провести звітно-виборну кампанію в місцевих та регіональних організаціях та на кінець березня скликати з’їзд, на якому розглянути кадрові питання. Заступник голови партії Іван Чиж зробив політичні оцінки соціально-економічного стану в країні та закликав активніше проводити публічні заходи. Член Політради Михайло Крисько навів досвід ефективної співпраці з громадськими організаціями. Член Центральної ревізійної комісії В’ячеслав Крупка від імені партії передав спеціалізовану аптечку для бійців, які перебувають в зоні проведення АТО, члену Політради Миколі Ратушному – він перебуває на військовій службі та боронить кордони України. Голова Хмельницької обласної організації Людмила Таранчук навела приклади захисту прав громадян в Теофіпольському районі. Голова Центральної ревізійної комісії Олександр Тарасенко висловив пропозицію видавати партійні листівки та розповсюджувати їх серед населення.

Політрада схвалила доповідь голови партії «Справедливість» Станіслава Ніколаєнка та прийняла рішення оголосити звітно-виборчу кампанію в місцевих та регіональних осередках протягом листопада 2016 року – лютого 2017 року. Скликати Х звітно-виборний з’їзд партії у березні 2017 року та доручити Політвиконкому уточнити дату його проведення.

На вимогу керівників Дніпропетровської, Запорізької, Черкаської, Хмельницької, Київської, Волинської, Чернігівської обласних організацій Політрада, керуючись п. 8.4.4.10 внесла зміни до Статуту партії щодо неприбутковості та доручила Політвиконкому провести всі необхідні дії, пов’язані з внесенням партії до реєстру неприбуткових організацій.

Розглядаючи організаційні питання, член Політвиконкому Василь Хотлубей запропонував за бездіяльність, саботування реєстраційних процедур, систематичну неучасть представників організації у виборах звільнити з посади голову Київської міської організації партії. Політвиконком і Політрада підтримали таке рішення. Виконуючим обов’язки голови Київської міської організації партії «Справедливість» призначено Михайла Олексійовича Криська. На період обрання нового керівництва йому допомагатиме заступник – Вячеслав Крупка.

Політрада розглянула також інші питання життєдіяльності партії.

Денис Рудень

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. В умовах всеохоплюючої теперішньої економічної, соціальної, фінансової, політичної кризи в Україні при владарюванні олігархічно-корумпованої влади першочерговим завданням усіх роздрібнених соціалістичних і с-д партій повинно стати об’єднання в єдину Всеукраїнську організацію, відкинувши всі минулі помилки та дріб’язкові образи. На це повинні бути спрямовані усі збори, засідання і з’їзди соціалістів всія України, державність і маййбутнє якої в небезпеці!

    Комментарий от Ростислав Чапюк — 30/11/2016 @ 19:09

Залишити коментар