4.08.2015 - 19:43

img_20150210_1405214 серпня відбулося засідання Політвиконкому партії «Справедливість». Центральним питанням, яке обговорювалося, була підготовка та участь у виборах депутатів місцевих рад, голів сіл, селищ і міст 25 жовтня 2015 року.

Відкриваючи засідання, голова партії Станіслав Ніколаєнко дав оцінку політичній, соціально-економічній ситуації в державі. Як і прогнозував Політвиконком, різке збільшення курсу валют, падіння промислового виробництва, запровадження нових податків, здорожчання вартості проїзду в комунальному транспорті по всій країні, скасування пільг, замороження зростання заробітних плат та інше – стали каталізаторами незадоволеності, протестних настроїв громадян. В цих умовах в українському політикумі відсутня потужна лівоцентристська сила, яка б захистила конституційні права громадян. Партія «Справедливість» має загартуватися на місцевих виборах і згуртувати навколо ідей справедливості, рівності, демократії, солідарності і свободи усі прогресивні сили задля процвітання єдиної країни і благополуччя українців.

Член Політвиконкому партії Денис Рудень дав коротку характеристику законодавству про місцеві вибори. Зокрема, проектом закону передбачається проведення виборів на пропорційній основі з рейтинговими списками. Встановлюється 5% прохідний барєр для партії і такий же – для кандидата в депутати, включеного до виборчого списку. Заступник голови партії Іван Чиж закцентував увагу на антидемократичних нормах закону. Мова про грошову заставу, яку мають сплачувати партійні організації за участь у виборах – 4 мінімальні зарплати на кожні 100 тисяч виборців. Оскільки законом передбачено, що рішення про участь у місцевих виборах має приймати вищий керівний орган партії, то існує об’єктивна необхідність скликання партійного з’їзду. Ймовірною датою його проведення є 29 серпня.

Члени Політвиконкому, керівники Рівненської і Запорізької обласних та Київської міської, відповідно Леонтій Самчук, Василь Хотлубей і Сергій Карпенко виказали готовність до участі у виборах. Міські та районні організації партії в цих регіонах вже проводять підбір кандидатів у депутати, голів міст, селищ і сіл.

Заступник голови партії Йосип Вінський та голова Центральної ревізійної комісії Олександр Тарасенко наголосили на безумовній участі партії в місцевих виборах та запропонували звернутися до ідеологічно близьких політичних сил з метою координації та поєднання зусиль під час виборів.

Прийнято рішення актуалізувати стан справ в організаційно-партійній роботі та обговорити хід підготовки до виборів на нараді керівників регіональних організацій.

Прес-служба партії «Справедливість»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Думаю, що варто розглянути взаємодію з СПУ

    Комментарий от Микола — 05/08/2015 @ 0:31

Вибачте, коментування на разі закрито