5.09.2015 - 14:49

11111111111Саме під таким гаслом 5 вересня в Києві відбувся ІІІ етап IX з’їду партії «Справедливість», який зібрав делегатів з усієї України. Центральне питання порядку денного – участь регіональних і місцевих організації у виборах 25 жовтня 2015 року.

У своїй доповіді голова партії Станіслав Ніколаєнко зупинився на соціально-економічній, політичній ситуації в країні. “Справедливість” підтримала демократичні зміни в країні і співпрацює з владою в питаннях подолання корупції, боротьби за мир, наведення ладу, проведення реформ, виступає за єдність українського народу.

img_6103

img_60951

Разом з тим ми не погоджуємося з економічною і соціальною політикою. Рекордних показників сягнуло падіння ВВП – 16%, промисловість – 20%, безробіття за методикою Міжнародної організації праці складає 10%. Одночасно з цим на 45% зросла інфляція, постійно підвищуються тарифи на комунальні послуги. Враховуючи це, а також розстановку парламентських політичних сил, що представляють інтереси крупного капіталу, наша партія, яка єдина підтримала євроінтеграційні устремління українського народу і сповідує принципи свободи, рівності, солідарності, справедливості і демократії, має стати захисником конституційних прав громадян в місцевих органах влади. Успіх залежить від нас, тому першочергово потрібно реанімувати всі організаційні структури, розгорнути співпрацю з громадськими і волонтерськими організаціями, залучити активну молодь, використати місцеві вибори для підготовки на вибори парламентські.

img_5982

img_5985

img_5987

img_5995

img_6101

img_6082

Заступник голови партії Іван Чиж презентував проект політичної платформи партії на цих виборах, яка має назву «Час справедливості настає!». Програма побудована у формі діалогу з виборцем та пропонує здолати сім бастіонів несправедливості – олігархічну владу, війну, бідність, вимирання населення, покинуту старість, молодь без майбутнього та олігархічну економіку. Кожна партійна організація доповнює схвалений з’їздом документ проблемами і шляхами їх вирішення відповідного регіону. Іван Чиж зауважив, що вибори до місцевих рад - це шанс відновити вартійні осередки, заявити про себе і стати до боротьби за майбутнє України і наших дітей та онуків.

img_61091 img_61141

img_6083

img_6089

Про особливості законодавчого забезпечення та співпрацю на виборах доповів заступник голови партії Йосип Вінський. Закон, за яким обиратиметься місцева влада є антидемократичним і недосконалим. Вибори відбуватимуться на пропорційній основі з рейтинговими списками. Встановлений 5% прохідний бар’єр для партії і такий же – для кандидата в депутати, включеного до виборчого списку. Окрім цього, він містить і інші антидемократичні норми, зокрема – встановлена грошова застава, яку мають сплачувати партійні організації за участь у виборах – 4 мінімальні зарплати на кожні 100 тисяч виборців.

img_6090

img_6091

На виборах партія планує співпрацювати з громадськими організаціями освітян, науковців, дітей війни, волонтерами та іншими, а також з Соціалістичною партією і Аграрною партією України, про що домовлено з їхніми керівництвом.

img_6029

img_61252 img_61262

img_61111

img_61301 img_61311

img_60621

img_61341 img_61351

img_60411

img_61431 img_60302

В обговоренні голова Запорізької обласної організації, член Політвиконкому  Василь Хотлубей наголосив на тому, що в лівому русі України залишилась тільки одна лівоцентристська сила. Важко боротися з грошима і гречкою, проте ми маємо таку ідеологію, за якою живуть багато країн Євросоюзу. Треба її використати і знизу стати партією, яка виведе державу з кризи. Очільник Луганської обласної організації Дмитро Мухтаров закликав партійців до спільної боротьби за соціальні права громадян і поділився станом справ на Донбасі. Член Політради Ростислав Чапюк вкотре критично оцінив виборче законодаство, яке спрямоване на недопущення до місцевої влади ідеологічних партій. Голова Черкаської обласної організації Ростислав Бублієнко та член Політради Вячеслав Крупка підтримали рішення щодо участі партійних організацій у виборах. Заступник голови партії Олександр Баранівський зупинився на конституційній реформі, зокрема на задекларованій децентралізації і об’єднанні територіальних громад. На місцях населення не сприймає цих процесів. Керівник Дніпропетровської обласної організації Сергій Литвиненко запросив лідерів партії частіше відвідувати регіони і працювати на виборах єдиною командою.

img_59961

img_59991

З’їзд одноголосно підтримав рішення про участь партії, її регіональних і місцевих організацій в виборах до місцевих рад 25 жовтня 2015 року. Політвиконком партії уповноважений погоджувати рішення конференцій парторганізацій про висунення списків кандидатів в депутати.

img_61481

Також були розглянуті і організаційні питання - зі складу Політради партії виведені товариші, які втратили зв’язок з партією.

img_60041

Прес-служба партії «Справедливість»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

Поки що немає нічого.

Вибачте, коментування на разі закрито