25.06.2014 - 10:00

Дмитро РешетарНаше місто починає захоплювати дух Майдану, громада починає жити по – новому, в свідомості мешканців Генічеська зароджується концепція громадянського суспільства – суспільства, в якому існує постійний діалог влади з громадою, де громада формує соціальне замовлення владі на те, які першочергові дії останній необхідно виконати.

В країнах Європи, саме середній клас є рушійною силою громадянського суспільства, це він є основною його складовою і влада не може не дослухатися до його вимог, оскільки дрібні та середні підприємці роблять вагомий внесок в розвиток країни, сплачуючи податки та створюючи робочі місця.

Створення в Україні міцного середнього класу – базовий принцип ідеології нашої партії. Ми – ліві демократи, з перших днів підтримували Майдан, бо люди, які на нього вийшли, ставили перед владою вимоги справедливого суспільства, рівноправ’я, соціально орієнтованої економіки тобто ставили вимоги, які є програмними цілями нашої партії. Нещодавно повернувшись до попередньої назви партії - «Справедливість», ми принципово та неоднозначно наголошуємо на тому, яке суспільство ми маємо намір будувати. Так, ми не очолили Майдан, наше місце зайняли інші партії що представляють теперішню владу, і це дає нам право на конструктивну критику їх дій, вносити свої пропозиції.

Повертаючись до подій, що відбулися в Генічеську 11 червня зазначаємо, що саме представник середнього класу – підприємець Наріман Аблязом підійняв вирішення «кричущої» проблеми, що першочергово повинна стояти на порядку денному місцевої влади – це стан міського пляжу і забезпечення його піском, бо кому як не підприємцю зайнятому в туристичному бізнесі відомі всі «тонкощі» вибагливої душі відпочиваючого, його побажання та вимоги. Саме це питання до початку сезону повинно було вирішене міською та районною владою, яке так і не було вирішене.

Але при всій нагальності піднятої проблеми, вважаємо, що варто все ж таки уникати непродуманих кроків в щирому бажанні швидкого вирішення проблеми, яка так вирішитися не може.

Впевнені, що втручання в екосистему без відповідного наукового обґрунтування, це злочин перед майбутнім поколінням, цього не можна робити ні в якому разі, навіть для вирішення відповідного соціального замовлення від суспільства. Нагадаємо минулі події, на які щільно «заплющували очі» попередники, коли на протоці Тонкій, в районі колишньої «Закоски», невідомими із застосуванням важкої техніки відбувався видобуток піску, ніби то для «розчищення дна каналу». Що до цього призвело можна побачити зараз – це намивання нової коси на місці, де колись швартувалися кораблі рибного заводу, створюючи загрозу перекриття каналу порту для проходу судів.

Про відсутність в Генічеському районі відповідного кар’єру для видобутку піску вже каже екологічна інспекція, прокуратура. Якщо це так, про це варто відверто заявити суспільству і владі слід визнати неспроможність його створення.

Для демократичної влади не притаманно здійснювати перевірки підприємця, який публічно заявив про її бездіяльність. Так діяла минула недемократична та ганебна влада, так не роблять в Європі, так рано чи пізно припинять робити в Україні.

Представник влади – це найманий працівник, а його роботодавцем є виборець. В умовах існування громадянського суспільства, яке неодмінно ми всі разом побудуємо в Україні, існує жорстка конкуренція політичних сил, що ведуть боротьбу за владу. Тому тих, хто не справляється зі своїми обов’язками, не слухає вимог суспільства або несвоєчасно їх виконує, звільняють під час виборів і на їх місце приходять інші.

Говорити людям правду - наш обов’язок.

Дмитро Решетар,
голова Генічеської міської організації партії «Справедливість»,
“Новий візит“

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Нам бы таких пол сотни Дим! И мы бы многое могли бы сделать. Народ- ищите, находите, поддерживайте!!!

    Комментарий от Дудко — 30/06/2014 @ 16:12

  2. Херсонці працюють , а решта?

    Комментарий от Андрій — 30/06/2014 @ 22:07

  3. Андрій, що “херсонці працюють”- це добре, але не треба забувати й про їхнє сусідство з Кримом. Дмитро з колегами фактично на передовій, яка в любий час може стати фронтом. Там вже буде не до піску…

    Комментарий от Гай — 01/07/2014 @ 18:01

  4. Молодець Дмитро! Говорити Правду людям і творити Справедливість.
    З повагою М.К.

    Комментарий от Макс — 02/07/2014 @ 8:41

Вибачте, коментування на разі закрито