19.10.2011 - 15:26

Баранівський Олександр ПетровичТак прокоментував заступник голови партії «Справедливість», голова громадської організації «Захист дітей війни» Олександр Баранівський голосування за внесення змін до Держбюджету.

19 жовтня Верховна Рада розглядала проект змін до Держбюджету в частині поновлення виплат дітям війни. За відповідний закон проголосувало лише 135 народних депутатів. Законопроект передбачав внесення змін до Держбюджету на 2011 рік щодо відновлення виплат, надбавок та фінансування інших державних соціальних гарантій дітям війни. Ним пропонувалося збільшити на мільярд гривень видатки Пенсійного фонду на виплати доплат дітям війни. Зокрема за законопроект не голосували фракції Литвина та Партії регіонів у повному складі.

«Сьогодні діє закон, є відповідне рішення Конституційного суду і, як заявляє Кабмін перевиконання бюджету на 50 млрд. грн. Тож є всі можливості для виконання законодавства», - сказав Олександр Баранівський. За його словами, сьогодні сотні тисяч дітей війни вимушені поневірятись в судах, щоб отримати рішення на те, що і так повинно виконуватись. До того ж, зараз розробляється проект основного фінансового документу країни на наступний рік і в ньому доцільно було б передбачити кошти на виконання законів і практичну реалізацію соціального захисту дітей війни. Але чи здатен на це ліберальний парламент, який вже вкотре не голосує за ці рішення. «Тільки наявність справжніх українських лівоцентристських сил у Верховній Раді змінить ситуацію, поверне законодавчу гілку влади обличчям до людей», - впевнений Олександр Баранівський.

Прес-служба партії «Справедливість»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Відмова у підтримці стражденного покоління дітей війни при голосуванні в парламенті 19 жовтня підтвердила, що депутати-регіонали і литвинівці служать лише мільярдерам, а не народу України. Не треба за цих свиней голосувати на наступних виборах!

    Комментарий от Ростислав — 19/10/2011 @ 17:38

Вибачте, коментування на разі закрито