12.04.2014 - 17:20

Політрада12 квітня відбулось чергове засідання Політради партії «Об’єднані ліві і селяни», на якому була розглянута політична ситуація в Україні, визначений формат участі партії у президентських виборах та вирішені деякі організаційні питання.

У своїй доповіді голова партії Станіслав Ніколаєнко підвів підсумки діяльності керівних органів партії за останній період, дав ґрунтовний аналіз соціально-економічної та політичної ситуації в Україні і визначив головні тактичні завдання партії. Зокрема зазначалося, що  реальною загрозою суверенітету, єдності України є дії Російської Федерації, незаконна анексія Криму, Севастополя. Сепаратистські сили, опираючись на підтримку керівників Росії, активізувалися на Сході та Півдні України. Це зумовлює активну позицію партії на підтримку єдності України, всього народу.

p1019960Знижується реальна заробітна плата і пенсії. Росте безробіття. Стає наявною деградація суспільства, культурний регрес, як важлива зброя в руках капіталу. Все це потребує рішучих дій від лівоцентристського руху в Україні, активізації нашої діяльності.

p1019943

Головним завданням для об‘єднаних лівих є збереження єдності українського народу, державного суверенітету, участь у президентських та підготовка до можливих парламентських і місцевих виборів, розбудова партії, зміцнення структур, підбір сильних, авторитетних людей.

p1019949

В обговоренні члени Політради партії підтримали висновки і пропозиції, що містилися в доповіді. Зокрема, голова комісії Політради партії з ідеологічної та гуманітарної політики Іван Чиж зазначив, що країна перебуває в стані інформаційної війни. Тому одним з першочергових кроків нової влади має бути націоналізація цифрового телевізійного мовлення. Член Політвиконкому Олександр Баранівський запропонував звернутися із закликом до громадян зібрати хоча б по одному граму золота з кожної сім’ї для потреб українського війська. Ця ініціатива була підтримана Політрадою, а Микола Мельник заявив, що вже пожертвував 14 тисяч гривень українській Армії.

Об’єднані ліві засудили зрадницьку поведінку  Комуністичної партії України, яка стала фактично опозиційною до українського народу.

Була підтримана пропозиція щодо включення в проект Угоди з кандидатом тези про ліквідацію прохідного відсоткового бар’єру на виборах до Верховної Ради України. Члени Політради Микола Пшенік, Володимир Нечипорук, Валерій Мельнік та Леонтій Самчук у  своїх виступах зупинилися на необхідності активізації діяльності партії в регіонах. Президентська кампанія є  чудовою нагодою для зміцнення партійних структур, підбору можливих кандидатів в депутати всіх рівнів.

p1019956

Заступник голови партії Йосип Вінський акцентував увагу на умовній легітимності діючої влади. Підтримав звернення партії до усіх кандидатів від демократичних сил щодо зняття своїх кандидатур і підтримки одного кандидата у першому турі виборів, оскільки це сприятиме збереженню держави та її єдності.

Участь у засіданні Політради партії взяла народний депутат України, керівник виборчого штабу кандидата в Президенти України Петра Порошенка у місті Києві Ірина Геращенко.

p1019952

Політрада вирішила підтримати на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року Порошенка Петра Олексійовича. Був схвалений проект Політичної Угоди між партією «Об’єднані ліві і селяни» та кандидатом в президенти. Головам регіональних, місцевих партійних організацій доручено безвідкладно встановити тісні контакти з обласними, районними та міськими штабами кандидата і активно включитись у виборчу кампанію.

p1019934

Домовлено, що протягом 10 днів будуть проведені розширені засідання Рад регіональних організацій партії, де буде широко обговорена ситуація в регіоні та країні, разом із представниками кандидата в президенти будуть складені плани спільної участі у виборах.

p10199591Окрім того, регіональним та місцевим організаціям партії поставлено завдання розпочати підбір можливих кандидатів у депутати Верховної Ради України, обласних, районних, міських та сільських рад, голів міст, селищ та міст. До 1 жовтня 2014 року Політвиконкому партії мають бути представлені кадрові пропозиції щодо участі у місцевих виборах, сформовані пропозиції щодо виборчих п’ятірок по кожній області, району і місту; до 1 липня 2014 року - пропозиції щодо кандидатів в народні депутати України від кожного регіону.

Політрада розглянула питання назви партії. Прийнято рішення  змінити назву на політична партія «Справедливість».

p1019937

Також були розглянуті організаційні питання, виведені зі складу Політради товариші, які вийшли з лав партії.

p1019940

Прес-служба партії «Об’єднані ліві і селяни»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Это исторические решения для партии и Украины!

    Комментарий от Варламов — 12/04/2014 @ 18:08

  2. Я бы Винскому вообще бы слова не давал,именно он настоял на смене названия партии.Удивил Александр Петрович.Как это можно перейти в оппозицию к одной партии? А сдавать украшения из драгметалов на нужды армии -это вообще супер!Может лучше на нужды партии? Как всегда красавец в речах Мельник В.В.Что бы активизировать работу на местах партийных организаций их для начала нужно иметь.Радует одно- название партии.

    Комментарий от MAHNO — 12/04/2014 @ 18:29

  3. “Справедливість” - це правильне, довгоочікуване рішення!

    Позиція Махна в партії трохи нагадує одного кандидата в Президенти (а саме А.Гриценка): справедлива критика потрібна, але не повсякчасне обливання брудом… Дійсно, парторганізації на місцях спочатку треба мати, а потім говорити про якусь активізацію роботи!

    Комментарий от М.Гай — 12/04/2014 @ 19:08

  4. Главное, что бы не получилось как в 2010 году. И договор подписывали, и работали, а пришел Янукович, всех кинул и страну развалил.

    Комментарий от Маляр — 12/04/2014 @ 20:35

  5. Партія не заборгувала ні перед ким. Партія- це духовна спільність. Дякую голові за подвижництво, за шанс піднятися в політичному житті країни. Черга за нами , за місцевими організаціями. Добре було б випустити кілька газет із програмними речами.

    Комментарий от Дудко — 12/04/2014 @ 20:48

  6. Махно, то де ж ви були сьогодні? Чому не виступили на Політраді???

    Комментарий от Микола — 12/04/2014 @ 21:38

  7. Ще раз повторюю, що “гембатий” П.Симоненко - це зрадник в лівому русі України, “п’ята колона” для південного сжоду і з такими треба розбиратися по правилах військового часу - ці бандити зірвуть вибори 25 травня! Тоді “розбір польотів”, в т.ч. для КПУ, має закінчитися забороною. Робімо висновки завчасно!

    Комментарий от М.Гай — 13/04/2014 @ 8:32

  8. Страна на грани краха. Выходите с окопов! Боритесь за Украину: приход Путина(януки) - конец демократии!!

    Комментарий от Роман — 13/04/2014 @ 10:10

  9. Терористів у Донбасі не слід прощати - треба діяти по-революційному, адекватно, як проти злочинців та кримінальних бандитів! Досить сюсюкатися з мерзотниками та провокаторами.

    Комментарий от М.Гай — 13/04/2014 @ 10:34

  10. Нічого, що Вербна неділя - бити донецьких сепаратистів можна і треба, бо вони безбожники!

    Комментарий от М.Гай — 13/04/2014 @ 10:42

  11. ААА..УУУУУ…! Де Вы є серед людей? Якщо створена партія для народу та процвітання держави, то де ви серед людей, які ваші конкретні дії, чим ви покращили життя і яка для людей користь від партії? Де ваші практичні дії та хто з населення вас знае? Де організація роботи серед населення та дійова допомога йому, хоча б моральна? Ура! На наступній зустрічі ви вже зможете затвердити нову назву партії.А далі що? На майдані ви зарисовались виставивши палатку,а ви її хоч прибрали? Така рада напоминае розмову палати №6.

    Комментарий от ДМИТРО — 13/04/2014 @ 12:49

  12. Без самопожертви, відданості справи— партію не розбудуємо! Щось я не почув на Раді, щоб хтось на загальну справу хоч копійку надав! Напротив, дехто чекав на фінпідтримку. Друзі- чого немає хоч невеликих офісів? Де партсайти? Де хоч маленькі акції партійні? Де листівочки, газети регіональні?? НЕМАЄ!!!! Чуда не буде! За нас ніхто нічого не доб’ється! Не дурімо себе….

    Комментарий от Черкаси — 13/04/2014 @ 16:40

  13. “Я бы Винскому вообще бы слова не давал,именно он настоял на смене названия партии.” Махно
    Откуда Вы это взяли? Неужели Киселев по ТВ сказал?
    Спросите Николаенко лично откуда взялось ОЛИС…

    Комментарий от rezerv — 13/04/2014 @ 18:02

  14. І знову за рибу гроші. Таке враження, що у партії немає інших питань, як зміна зміна назви. Скільки ми міняли назву, та аж чотири рази. Що змінювальсь, та нічого. Єдине, що мали наші голови партійних організацій, так це море нетотрібної писанини.

    Комментарий от Віталій — 13/04/2014 @ 20:26

  15. В країні, особливо на Сході та Півдні, майже напіввійськовий стан, а ми будемо дорікати один одному в чомусь та ще в дрібницях?! Треба починати працювати на народ, на Україну. Досить вже всього і всіх боятися:
    “Не бійся жити, не бійся вмерти,
    Не бійся бути твердим і впертим…”.
    Керівники на місцях! Або починайте працювати на партію, або йдіть під три чорти! Ні армії, ні міліції, ні справжньої лівої народної партії… ТА ЗА ЩО ЦЕ НАМ ТАКА КАРА БОЖА ?? Просинаймося, браття!

    Комментарий от М.Гай — 13/04/2014 @ 20:30

  16. С Винским лично беседовал на эту тему.

    Комментарий от MAHNO — 13/04/2014 @ 21:12

  17. Дмитро! Не знаю , як вас звати по правді. Але не вам судити про нашу партію. Ви певно шматок Спу чи гидо кпу. Зрадники і служки Ригів. Цим все сказано. Вінський не хотів назви Справедливість. Це було. Але це був компроміс .

    Комментарий от Дудко — 13/04/2014 @ 21:36

  18. Вчора П.Порошенко приїжджав на Волинь на зустріч з виборцями. Так взяв з собою в супровід на поїздку по області таку пару політичних покидьків, що дуже багато його прихильників передумали за нього голосувати.

    Комментарий от Ростислав — 14/04/2014 @ 1:31

  19. М.Гаю-У нас выходят люди на митинги за единую Украину,их бьют,калечат.Мы клеим листовки,кого поймают,тоже избивают.Мы поддерживаем новую власть,а кто поддержит,защитит нас на Востоке?

    Комментарий от MAHNO — 14/04/2014 @ 18:19

  20. “То ли ещё будет о-ё-ёй!” Не делите шкуру неубитого медведя, уважаемые! Доживём ли хоть относительно мирно на Востоке до 17.04, переживём ли 1,9 Мая без драчек повсюду? А там и состоятся ли выборы вообще - угроз море, как и фальшивых кандидатов…

    Комментарий от М.Гай — 14/04/2014 @ 19:09

  21. Сейчас время искать спонсоров. Нет адм. давления , определенная свобода. Не зевайте!!

    Комментарий от Петров — 15/04/2014 @ 18:27

Вибачте, коментування на разі закрито