6.05.2017 - 19:56

img_20170506_11040416 травня відбувся черговий звітно-виборчий зїзд партії «Справедливість». Актив партії зібрався аби обговорити поточну політичну і соціально-економічну ситуацію, оновити керівні органи, внести зміни до Статуту та визначити завдання на найближчий період.

Розпочалося засідання з двох звітів – голови партії Станіслава Ніколаєнка та голови Центральної ревізійної комісії Олександра Тарасенка. Вони самокритично оцінили роботу керівних органів партії, вказали на стан справ в організаційній, агітаційній роботі. За звітний період партія брала участь у виборах до парламенту та місцевих рад, зміцнювала мережу партійних осередків. Маємо фракції в ряді міських і районних організацій.

Делегати з’їзду відмітили, що в Україні продовжується реалізація ліберально-буржуазного курсу розвитку, спостерігається значний відхід від соціально-справедливих стандартів життя. Влада має націоналістичний ухил, знівельована співпраця з країнами СНД, з якими наша держава має тісні економічні зв’язки. Окремо підкреслений непрофесіоналізм чиновників і критерії призначення їх на посади. За три роки, що минули після Майдану, не подолана загроза розколу України, єдність українського народу так і не стала домінуючою тезою в риториці політикуму. В середині держави розквітає корупція, а на міжнародній арені ми втрачаємо свій авторитет. Все це відбувається під мовчазну згоду лівих і лівоцентристських сил.

Голова партії Станіслав Ніколаєнко визначив ряд завдань для партійного активу на найближчий період. По-перше, потрібно внести зміни до Статуту партії та створити юридичні передумови для нормального функціонування партії. По-друге, оновити діяльність регіональних і місцевих осередків. По-третє, провести переговори з партнерами, ініціювати всеукраїнський круглий стіл, на якому обговорити долю лівого руху України. По-четверте, вирішити питання ротації керівників. По-пяте, відновити діяльність партійних медіа. По-шосте, перманентно вести підготовку до виборів. І останнє, сьоме – поліпшити матеріально-технічне забезпечення діяльності партійних організацій.

В обговоренні звітів виступив голова Черкаської обласної організації Ростислав Бублієнко, який зазначив, що критика нашої діяльності має бути не лише словами, а завданням для подальшої роботи. Партійним організаціям, на його думку, потрібно шукати механізми привернення уваги, бути більш впевненими у своїх діях, адже члени нашої партії не злодії, нічого не вкрали, а бажають жити в заможній Україні. Голова Хмельницької обласної організації партії Людмила Таранчук наголосила, що якість партійної роботи залежить від нас самих та навела досвід співпраці з іншими політичними партіями в області. Заступник голови партії Іван Чиж зазначив, що в Україні, на жаль, зміна влади відбувається не в правовому полі, а під публічним тиском. Разом з тим, єдиним демократичним механізмом змінити ситуацію в державі є вибори. І в цьому фокусі потрібно, щоб кожен з членів партії визначив що він особисто хоче мати від участі в них. Основою для цього може стати відновлення публічності діяльності партійних осередків і керівних органів. Голова Рівненської обласної організації Леонтій Самчук акцентував увагу на унікальності ситуації, яка склалася в Україні. Ліві сили мають величезний невикористаний резерв: при такому низькому рівні довіри до влади ідеї соціальної справедливості є надзвичайно затребуваними. Член Центральної ревізійної комісії В’ячеслав Крупка висловив слова прикрості у зв’язку з нереалізацією сподівань Майдану. Партійне гасло «За Україну без жебраків і олігархів» так і не знайшло свого втілення в суспільному житті. Це яскраво підкреслюється педалюванням теми запровадження вільного ринку земель сільськогосподарського призначення. Заступник голови партії Олександр Баранівський зазначив, що навіть в умовах відсутності фінансів, тиску можна ефективно працювати та навів приклад Житомирської області під керівництвом Руслана Шмата, де зареєстровані і діють всі партійні осередки, маємо фракції в районних радах, зареєстрована газета.

З’їзд визнав роботу керівних органів і Центральної ревізійної комісії задовільними. Потому перейшли до розгляду організаційних питань. Відповідно до законодавства були прийняті зміни до Статуту партії щодо статусу неприбуткової організації.

Головою партії обрано Станіслава Ніколаєнка. За його пропозицією, а також з урахуванням пропозицій делегатів Якова Надкерничного та Василя Сухого, обрані заступники голови партії – Олександр Баранівський, Іван Чиж, Олександр Кондратюк та Денис Рудень. З’їзд обрав і новий склад Політради партії та доручив їй у разі необхідності та вирішення питання обрання керівників регіональних організацій кооптувати до свого складу до 10% від встановленої чисельності. Делегати обрали і Центральну ревізійну комісію, очолив її Олександр Тарасенко.

Зїзд прийняв резолюцію «За мир і згуртованість українського народу», яка опублікована на офіційному сайті партії.

Повноваження делегатів зїзду були продовжені до скликання наступного, а після закриття його етапу відбулося засідання нового складу Політради. Вона обрала новий склад Політвиконкому, до якого увійшли Станіслав Ніколаєнко, Олександр Баранівський, Іван Чиж, Олександр Кондратюк, Денис Рудень, Євген Венгер, Іван Чернявський, Олег Олійник, Володимир Нечипорук, Василь Сухий, Василь Хотлубей, Михайло Крисько, Леонтій Самчук.

Отож, партія отримала нове керівництво строком на чотири роки, визначила напрями розвитку та поставила відповідні завдання. То ж разом до перемоги!

Денис Рудень

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Дякую Денисе Миколайовичу, лаконічно і розумно.

    Комментарий от Михайло К — 08/05/2017 @ 21:26

Вибачте, коментування на разі закрито