13.09.2014 - 08:35

Партія "Справедливість"ПЕРЕДВИБОРНА
ПРОГРАМА
партії “Справедливість”

на позачергових виборах народних депутатів України

26 жовтня 2014 року

Україна в небезпеці! Ніколи ще в новітній історії незалежності наша держава і суспільство не перебували на межі всеосяжної катастрофи, як це є нині. Причина і корінь усіх бід – у кричущій несправедливості.

Не може бути перспективи у суспільства, де панує насильство над людиною, а культ наживи домінує і над правом, і над мораллю. Партія «Справедливість» категорично відкидає як неприйнятний такий стан суспільно-політичних, соціальних, економічних відносин, за яких людина фактично стає заручником, «гвинтиком» у чиїсь грі, а не творцем власної долі.

Хочемо зберегти Україну, хочемо миру і спокою в нашому домі, хочемо гідного життя для дітей своїх, онуків і правнуків – ставаймо до боротьби за Справедливість, дорогі співвітчизники. Як сказав великий Іван Франко, «не ридать ,а здобувати, хоч синам, як не собі, кращу долю в боротьбі»!

Ми закликаємо кожного з Вас, українці, розпочати боротьбу за утвердження справедливості з вільного і усвідомленого вибору Вами такого шляху для України, який відповідає Вашому бажанню жити  спокійно, заможно і щасливо у справедливій до кожної людини державі. Ваш голос за Справедливість на цих виборах, повірте, важить дуже багато. Цей голос може змінити хід історичних процесів, припинити війну і розбрат, повернути мир і спокій до Ваших осель, дати віру і впевненість у дні прийдешньому.

Партія «Справедливість» пропонує кожному, усім нам разом, здолати сім головних «блок-постів» Несправедливості, які жорстоко обмежили наш життєвий простір і з яких не тільки «градами», «ураганами» або «смерчами», але й кланово-олігархічною політикою нищиться наше сьогодення і майбутнє.

Бастіон несправедливості перший: Олігархічна влада.

Чи можете Ви сказати, що Ви і Ваші рідні та близькі, громада села або міста, у якому живете, в цілому прості громадяни, тобто український народ, є джерелом влади і носієм державного суверенітету України, як це передбачено Конституцією України? Іншими словами, чи маєте Ви реальне, а не деклароване право вирішувати усі доленосні питання, незалежно від Вашого майнового становища, політичних уподобань, національності, віросповідання і т.д.?

Чесна відповідь – ні!

Якби було інакше, не було б майданів і революцій, соціальних потрясінь і крові.

Боротьба олігархічних кланів між собою за власність та владу викликала нестабільність і хаос у всіх сферах життя країни. Куди б ви не звернулися в державі – від суду до лікарні, міліції чи адміністрації – на Вас чекає несправедливість, байдужість і зневага!

Політична влада, змінюючи одна одну, діє неадекватно викликам часу, соціально-економічній ситуації і суспільним очікуванням. Україна не використала переваг незалежності, а демократичні зрушення, економічні свободи гальмуються чиновництвом, олігархічними кланами. Це призвело до гострого суспільно-політичного конфлікту та повалення наскрізь корумпованого режиму Януковича. Україна пройшла через численні жертви у своєму праві на європейський вибір та гідне життя громадян.

Політична система держави, сформована за формальною участю народу, довела свою неспроможність, бо на практиці стало реальним застосування грубого адміністративного ресурсу, маніпулювання та ганебна купівля голосів виборців.

А хіба немає вини кожного, хто продавав голос, у тому, що сталося з Україною? Як сказав видатний поет України Борис Олійник: хіба б то ми укотре продалися, якби ж то нас укотре не купили?.. Чи немає крові «Небесної сотні» на руках тих, хто продавав і тих, хто купував голоси? Чи спить совість у таких «торговців» долею України, коли вона запалала війною, коли на її полях на Сході полягли кращі сини Вітчизни, а у домівки співвітчизників прийшли чорна біда і  невигойний біль?

Час кожному скласти звіт перед власною совістю і сказати рішуче «Ні!» ловцям людських душ, котрі, як сарана, знову посунули у виборчі округи купувати депутатство та оплатили мільйонні рахунки за прохідні місця у списках олігархічних партій.

Віддавши свій голос за «Справедливість», Ви зробите реальний крок на знищення олігархічної системи організації влади, де діє хитрий тандем «влада-опозиція», що не має нічого спільного з демократичною організацією влади.

Партія «Справедливість» закликає Вас використати найпотужнішу зброю, яка є у Вашому розпорядженні, Ваш непідкупний голос, для знищення першого і найголовнішого бастіону несправедливості та антидержавності – наскрізь корумпованої політичної ерзац-системи, котра орієнтована на інтереси зажерливих кланів.

«Справедливість» у Верховній Раді України запропонує і доб’ється ухвали таких норм виборчого законодавства, які дадуть простір для входження в органи представницької демократії кращих (а не грошовитіших і продажних!) громадян і патріотів України. Необхідно понизити до 1% (а краще ліквідувати) прохідний бар’єр та взагалі усунути грошову заставу, як абсолютно очевидний шахрайський механізм, застосовуваний з метою узурпації влади крупним капіталом.

На жаль, і ці вибори відбуваються за старим – гендлярським! – Законом. Олігархи і їхня обслуга прагнуть укотре обдурити український народ. Та ми – народ, який пізнав смак свободи, який оплатив її дорогою ціною, життями кращих своїх синів! Невже дамо пройдисвітам знову дорватися до корита?!

Ні, і ще раз – ні олігархічним псевдопартіям!

Збудуємо справедливу Україну для щастя українців!

Бастіон несправедливості другий: Війна.

Жахіття, що його переживає Україна, починаючи з ганебної анексії Криму Росією та справжня братовбивча війна на Сході України – шокуюче і аж до ірраціональності неправдоподібне. Хіба хтось з нас в Україні, дорогі співвітчизники, міг уявити таке ще кілька місяців тому? Хіба не обливається серце кров’ю від фронтових новин? Хіба не перевертаються у братських могилах солдати Великої Вітчизняної війни, коли на Савур-Могилі, де гриміли жорстокі бої минулої війни, і навколо неї сьогодні проливається кров молодих захисників України, а замість окупантів-гітлерівців – свої за паспортами, і свої ж, начебто, по крові брати-слов’яни з триколорами сусідньої держави?!.

Це – найбільша, найжахливіша несправедливість сучасності!

Ми зобов’язані здолати цю несправедливість самим фактом одностайного вияву патріотизму під час виборів. Обираючи до Верховної Ради України представників «Справедливості», Ви обираєте патріотичну силу соціальної дії, яка за своєю природою захищає трудящу людину, живе інтересами народу, сама є походженням з глибин народних. Саме тому справедливці героїчно стояли у трагічні дні на Майдані. Намет «Справедливості» і наш прапор 97 днів були в центрі подій. А сьогодні наші побратими захищають Україну в зоні бойових дій.

Домогтися миру, вибороти мир, забезпечити відновлення зруйнованого, і, найголовніше, загоїти душевні рани, стерти ненависть, розбрат, підозри – завдання завдань. Без цього жодні політичні, економічні, соціальні програми і проекти не можуть бути реалізованими.

Саме тому ми надаємо виключного значення цій проблемі. Це на сьогодні найважливіше!

Партія «Справедливість» з часу свого створення наголошувала на важливості проблем Збройних Сил України, проте тільки нині, в умовах збройного конфлікту, усьому суспільству стало очевидно, яке злочинне руйнування було вчинене над Армією України. «Справедливість» у Верховній Раді вимагатиме глибокого аналізу такого стану речей, проведення об’єктивного розслідування щодо винуватців. Адже цей злочин потягнув за собою тисячі смертей і каліцтв молодих воїнів, численні жертви мирних громадян, небачені жахіття і руїни.

«Справедливість» домагатиметься проведення оборонної реформи, яка у демократичній країні є не лише суто військовою, а й державно-суспільною. Оборонна реформа, за нашим переконанням, має на меті здійснення трьох окремих, але взаємопов’язаних напрямів: - встановлення демократичного контролю за процесом становлення та діяльністю Збройних Сил; - формування нових цивільно-військових відносин; - реформування існуючого оборонного комплексу.

Ми забезпечимо відповідну правову базу, яка врахує і усуне помилки та протиріччя, що проявилися нині.

«Справедливість» вимагає аби народні депутати України, які обиралися в округах Луганської і Донецької областей, були мобілізовані за особливим рішенням Верховної Ради і захищали своїх виборців і українську землю! На службу до Збройних Сил, Національної гвардії, правоохоронних органів та батальйонів територіальної оборони повинні бути покликані на рівних умовах з іншими і діти високопосадовців. І це справедливо! Захист України є священним обов’язком кожного громадянина!

Не забудемо жодного учасника бойових дій, напрацюємо систему і достойну допомогу родинам загиблих в антитерористичній операції, а їхніх дітей візьмемо під соціальну опіку держави, включаючи забезпечення вступу до вищих навчальних закладів.

«Справедливість» ініціюватиме внесення на Всенародний референдум питання приєднання до військово-політичного союзу або збереження позаблокового статусу України для вирішення цієї проблеми механізмом прямої демократії. Результати референдуму мають лягти в основу Конституційних положень щодо оборони і безпеки України та визначити стратегію оборонної політики на майбутнє.

Ми зробимо все аби військовослужбовці та правоохоронці отримали гідну оплату праці і матеріальне забезпечення, були соціально привілейованою частиною суспільства. Для них, а також для усіх журналістів, незалежно від права власності видання, телерадіокомпанії чи інтернет-ресурсу будемо ініціювати законодавчого встановлення статусу, прирівнюваного до державної служби, оскільки реально вони і є на передньому краї боротьби за інтереси держави. Це – один із основних наших законодавчих пріоритетів!

Кровопролитним бойовим діям в Україні передувала інформаційна експансія ззовні. Україна стала об’єктом неприхованої інформаційної війни. Внаслідок чого значна частина громадян, особливо на Півдні та Сході України, виявилися пропагандистськи зомбовані, а значні групи населення схилялися до сепаратизму і навіть виступили зі зброєю проти суверенітету і цілісності держави. Україна виявилася інформаційно обеззброєною, особливо на перших етапах конфлікту.

Тому фракція партії «Справедливість» у Верховній Раді внесе проект Закону «Про забезпечення інформаційної безпеки та інформаційного суверенітету особи, суспільства, держави» та зробить усе для докорінного перегляду інформаційної політики на користь суверенітету та незалежності із забезпеченням основних інформаційних прав і свобод як окремих громадян, так і суспільства в цілому.

Ні – війні! Захисникам України – потужну державну підтримку!

Третій бастіон несправедливості: Бідність.

Хіба можна вважати справедливим співвідношення у рівнях доходів громадян,  які перевищують сотні і тисячі разів? Тобто, в Україні - невелика частка надбагатих і величезна маса малоімущих, а то і злидарюючих людей; тих, хто дуріє від жиру, і тих, хто ледве зводить кінці з кінцями на межі жебрацтва. Хіба можна далі терпіти таку несправедливість та ще й хвалитися, що ми «йдемо у Європу»?

Звичайно, - ні! Це - прірва, яка поглинатиме нашу перспективу, не дасть стабільного розвитку; Україна весь час сповзатиме до потрясінь, конфліктів і протистоянь.

Політика «власного благополуччя», незважаючи на періодичні зміни персон у владі і в опозиції, продовжує збагачувати так звану «еліту» та опускати за межу бідності основну трудову частину суспільства (найманих працівників, дрібних підприємців, інтелігенцію, селянство), виганяючи найактивніших на чужину у пошуках шматка хліба. Заради збагачення олігархія править як їй заманеться, не тільки грубо нехтуючи елементарними економічними законами, але й людською мораллю.

Держава і влада працюють на вузьке коло олігархів і кланів, а не на все суспільство, вбиваючи тим самим головні принципи здорового суспільства: право й справедливість.

Олігархи лише вичавлювали й продовжують вичавлювати всі соки із залишків української промисловості, землі й родовищ корисних копалин. Таким чином, як показує досвід останніх років, вони аж ніяк не є «ефективними власниками» та «умілими керівниками», як переконують нас ЗМІ, що їм належать. По суті, вони є мародерами, які зробили свої статки на грабунку не ними створеного, але ними привласненого багатства.

Партія «Справедливість» застерігає: якщо влада невідкладно не зробить висновків з останніх революційних подій в Україні, не вживе рішучих і чітких кроків на обмеження зажерливості акул бізнесу та реального піднесення доходів населення, рівня і якості життя людей – на Україну чекає нищівне класове протистояння аж до соціального революційного вибуху з катастрофічними наслідками. Допустити цього не можна за жодних обставин. Це засторога не тільки владі, але й усім відповідальним політичним силам України.

Вектор нового курсу, реформ заради людини, як їх бачить наша партія, повинен орієнтуватися на здійснення комплексу заходів щодо стимулювання платоспроможного попиту населення, насамперед за рахунок істотного підвищення заробітної плати. Це водночас означатиме дотримання вимог закону попиту і пропозиції. Світовим цінам має відповідати світовий рівень зарплати! І тільки за цієї умови будуть подолані злидні, відбуватиметься товарно-грошовий обіг. Підприємства отримають кошти тоді, коли стратегічним інвестором, у певному розумінні, стане народ України. Одним із головних принципів державної соціально-економічної політики має стати неухильне збільшення частки зарплат і пенсій в структурі ВВП із наближенням її до стандартів Євросоюзу.

Підтримавши «Справедливість» на виборах, Ви можете бути впевнені у тому, що головним пріоритетом для нас буде подолання соціальної нерівності та ліквідація бідності. Народні депутати від «Справедливості» як це й передбачено у Програмі нашої партії, домагатимуться:

- відміни мораторію на ріст заробітної плати для працівників бюджетних установ, студентів, введення в дію в повному об’ємі єдиної тарифної сітки;

- забезпечення рівнів заробітної плати, які існують в Європі, підвищення частки оплати праці в собівартості продукції до 30 - 45% (нині – 8%);

- встановлення погодинної оплати праці на рівні, еквівалентному не менше 10 доларів США за годину;

- запровадження прогресивної шкали оподаткування в залежності від доходів (неоподатковуваний мінімум – 3000 грн. на місяць, при доході до 10000 грн. – 10%, понад 100000 грн. – 30%). Працюючі студенти до 4000 гривень податки не платитимуть;

- прийняття нового Соціального Кодексу, заміна прожиткового мінімуму на соціальний стандарт (враховуватиме витрати не лише на харчування, але й на утримання житла, освіту, лікування);

- відповідальність роботодавця за порушення трудового законодавства (не допустити переходу на 10-годинний робочий день, незаконне використання праці жінок, підлітків тощо).

Працююча людина не повинна бути бідною!

«Справедливість» - за Україну без жебраків і олігархів!

Четвертий бастіон несправедливості: Вимирання населення.

Чи є хоча б краплина справедливості у тому, що Україна катастрофічно втрачає свій людський потенціал? З 1991 року населення скоротилося більш, ніж на 7 мільйонів чоловік, а тепер ще й масово гине у війні, що палає на нашій землі.

Це – несправедливо, це руйнує усі закони людяності і гуманізму.

Усвідомлює це кожен, хто живе в Україні. Проте мало усвідомлювати – потрібно рішуче діяти. Діяти, доки не пізно! Адже, за оцінками експертів, якщо кардинально не змінити державну демографічну політику та систему охорони здоров’я, через 20 років в Україні залишиться лише 25 мільйонів чоловік. Тобто буде територія, буде найкраща на планеті найродючіша земля, буде життєвий простір та господарюватимуть і насолоджуватимуться життям тут інші. Сумна перспектива. Неприпустимо аби так сталося… Цього не хочете Ви, проти цього виступаємо ми, справедливці! Спільно маємо протиставити цьому трагічному демографічному виклику припинення вимирання українського народу, політику відродження нації, заходи щодо нарощування генофонду України.

У вищому законодавчому органі держави будемо домагатися:

- збільшення фінансування медицини до 5% ВВП, поширення пільг на медпрацівників, передбачених для педагогів. Залучення через законодавство до фінансування коштів підприємств, бізнесу;

- забезпечення якісного безоплатного медичного мінімуму обслуговування усім громадянам, незалежно від доходів, соціального стану;

- диспансеризації населення, відновлення обов’язкових профоглядів, особливо дітей, школярів, студентів;

- жорсткого контролю за цінами і якістю лікарських препаратів, співвідношенням вартості медикаментів і платоспроможністю населення;

- створення системи державних соціальних аптек, особливо для людей похилого віку. Формування в кожній лікарні необхідного мінімуму ліків для екстреної допомоги хворим;

- організації здорового харчування дітей. Зупинення виробництва неякісних харчів, встановлення кримінальної відповідальності за продаж таких продуктів;

Показник народжуваності та смертності мусить стати головним в оцінці діяльності президента, прем’єр-міністра, всіх керівників областей, міст, районів;

На законодавчому рівні забезпечимо: збільшення удвічі існуючих нині розмірів виплат по народженню дітей; для кожної української дитини - місце у дошкільному закладі; лікування дітей виключно за рахунок коштів державного бюджету; ліквідуємо ганебне явище безпритульності у термін не більше двох років; змінимо законодавство про аліменти на користь матері, яка сама не буде добиватися виплат.

Наша мета – зупинити демографічну катастрофу, підтримати сім’ю!

П’ятий бастіон несправедливості: Покинута старість.

Чи не щеміла у Вас душа, чи не боліло серце, коли Ви зустрічали на смітниках самотні, згорблені постаті людей похилого віку? Їх помічаєш одразу:  благенький старомодний одяг, якийсь винуватий погляд, болісно-жаліслива посмішка… І пластиковий пакунок у руках, наповнений «добром» із сміттєвого бачка… Як назвати ситуацію, коли людина, котра віддала своє здоров’я і молодість на розвиток України, виявилася покинутою напризволяще в похилому віці?..

Це ганебна, кричуща несправедливість. Бо тисяча гривень пенсії при нинішніх цінах на харчі і житлово-комунальні послуги – це навіть не жебрацьке подання, це – насмішка, це – ганьба влади, яка так блюзнірськи зацінувала їхню жертовність. Вони, ці люди – фронтове покоління і діти війни, повоєнні будівничі держави і працівники заводів, полів і ферм 80-х – 90-х років минулого століття підняли державу, отримуючи копійчані зарплати і мають таку ж копійчану віддяку за їхній трудовий подвиг сьогодні.

«Справедливість» ніколи не змириться із такою ганьбою і зробить усе для гідного забезпечення у старості всіх ветеранів.

Ми стверджуємо: пенсія – не милостиня від держави, це заслужене громадянами право на гідну старість.

«Справедливість» у Верховній Раді забезпечить:

- президент і прибиральниця отримуватимуть пенсію за одним законом;

- ліквідуємо ганебну і несправедливу «пенсійну реформу»;

- підвищимо пенсії до 80% від заробітку. Мінімальна пенсія – не нижче 2500 грн.;

- піднімемо на 50% пенсії тим, кому виповнилося 70 років;

- прийняли Закон про дітей війни - доб’ємося його виконання!;

- відновимо право всіх ветеранів, інвалідів на безоплатне та пільгове медичне і санаторно-курортне обслуговування;

- виробництво транспорту громадського користування, обладнаного для перевезення інвалідів;

- створення дистанційних систем навчання, робочих місць для інвалідів, сувора відповідальність підприємців, що порушують права інвалідів.

Пенсія - за одним законом для всіх!

Ветеранам, дітям війни – гідну старість, визнання і повагу!

Інваліди – повноцінні громадяни України!

Шостий бастіон несправедливості: Молодість без майбутнього.

Уся соціологія новітньої доби засвідчує: молодь не бачить перспективи для себе у власній країні. Молоді, гострі і допитливі уми шукають долі за кордонами України. Високо поціновані за рубежем, фахівці новітніх технологічних галузей виявляються непотрібними власній країні. Так само мало перспективи у талановитих митців, людей обдарованих і творчих. Це – принизливо і несправедливо!

Отримавши Вашу підтримку, «Справедливість» у вищому законодавчому органі держави, усвідомлюючи що неосвічена нація – це деградуюча нація, зробить усе аби підтримати Вчителя, Викладача, Вченого. Будемо добиватися реалізації у повному обсязі ст. 57 Закону України «Про освіту» в т.ч. щодо оплати комунальних послуг, пенсійного забезпечення педагогів на рівні державних службовців; законодавчого стимулювання бізнесу, який запроваджує новітні технології, інноваційну продукцію та опирається на технологічний трикутник: нано, біо, інфо технології; недопущення передачі на місцеві бюджети системи профтехосвіти, підтримка розвитку технікумів, коледжів; виділення на освіту не менше 10%, на науку – 2% ВВП, забезпечення демократії, самоврядності, автономії навчальних закладів. Виділення школам, вузам, ПТУ земель для майбутнього розвитку, житлового будівництва.

Будемо ініціювати ухвалення нового закону про державну молодіжну політику в т.ч. про створення першого робочого місця. Зробимо усе аби кількість бюджетних місць у вишах збільшити до 75% (нині – 50%), протягом трьох років зробити освіту безкоштовною, подолати корупцію у вузах, школах, розмір стипендії забезпечити не нижче соціального стандарту, квотування для молодих спеціалістів (5 – 7% робочих місць), реалізувати програму «Студентський гуртожиток».

Усіма засобами будемо сприяти відродженню культурних надбань українського народу. Домагатимемося введення громадського контролю за діяльністю електронних ЗМІ, недопущення морального розтління молоді, відновлення роботи позашкільних установ, сільських закладів культури, підтримки і розвитку української мови, гарантій прав кожної людини спілкуватися, виховувати дітей, здобувати освіту рідною мовою, в т.ч. і російською.

Турбота про молодь сьогодні – майбутнє України!

Історія і культура – на об’єднання народу!

Сьомий бастіон несправедливості: Олігархічна економіка.

Економіка, збудована заради небагатьох, ніколи не дасть блага для усіх. Немає таких злочинів, на які не пішов би капітал заради 200 відсотків прибутку, - це сказав ще Карл Маркс. Хто б і як не ставився до класика ідеології свого імені, але весь хід історії переконує у правоті його висновку. Українська ж історія – особливо.

Так не повинно бути, бо це несправедливо!

Переконані: так думаєте і Ви.

Отримавши задарма промислові гіганти і надра, обідравши і закріпостивши село, прихопивши в загребущі руки енергетику і комунальну сферу, акули від бізнесу деруть три шкури із простого люду. Війна в Україні продемонструвала, що держава немає жодного потужного економічного ресурсу навіть для своєї ефективної оборони. А олігархам байдуже, під якими кольорами стояти, аби шелестіло в кишенях!

Щоб вийти з цієї ситуації, необхідно невідкладно здійснити комплекс антикризових заходів. Для цього має бути кардинально зміненим не тільки курс реформ, а й провідники такого курсу, на яких би щаблях економіки, політики, соціальних відносин вони не перебували та до яких би таборів не належали. У певному сенсі, без ментальної економіко-світоглядної «люстрації» кадрів тут не обійтися.

Давайте міркувати: хіба може здирник-хабарник боротися із корупцією? Хіба можна відродити економіку, вдихнути життя у соціально-культурну сферу, коли малий і середній бізнес свідомо придушується монопольними монстрами, які є донорами різномастих політпроектів, котрі завжди були наближені до влади? Хіба, зрештою, матиме надійний ресурс держава, в т.ч. для реалізації оборонної політики, коли у ній фактично знищена державна власність? І навіть надра, корисні копалини, котрі, за Конституцією, належить усьому народу, насправді збагачують купку олігархів… Такими гіркими є українські реалії.

«Справедливість» іде до Верховної Ради із відпрацьованою розгорнутою програмою соціально-економічних реформ та комплексом заходів для забезпечення енергетичної незалежності.

Наші реформи докорінно відрізняються від тих, котрі десятками оголошувалися в Україні різноманітними урядами. Їхні реформи нищили суспільне багатство і нарощували жир олігархів. Наші – спрямовані на обмеження їхньої зажерливості і на радикальне піднесення рівня і якості життя трудящих, простих людей. Вони, ці жирні коти, уже давно живуть у Європі, але живуть так, як жодному із європейських мільярдерів і не снилося. Ми ж бачимо своїм святим обов’язком домогтися європейських економічних і соціальних стандартів для усього народу.

У своїй законотворчій роботі щодо розвитку промисловості вважаємо надзвичайно важливим перекласти податковий тягар із працюючої людини, дрібних і середніх підприємців на олігархів.

Захист малого та середнього бізнесу є головним пріоритетом нашої економічної програми. Зробимо все аби прийняти закон, який встановить відповідальність за перешкоджання розвитку підприємництва, унеможливить практику переслідувань підприємців. Встановимо контроль за енергетикою, залізницями, митницею. У необхідних випадках будемо ініціювати націоналізацію (повернення до державної власності) стратегічно важливих об’єктів. Маємо на меті розвинути систему кредитування в т.ч. довгострокового, поліпшити соціальні гарантії індивідуальних підприємців, встановити пільгові ставки орендної плати, зниження тарифів за спожиті ресурси і т.ін.

Особлива наша турбота – село і селяни. Реалізуємо Державну програму відродження українського села, виробництва сучасних тракторів і комбайнів, надання безвідсоткових кредитів селянам. Зробимо усе аби виділити у Державному бюджеті не менше 10% видатків на розвиток сільського господарства (нині 2%); введення доплат на членів сімей, які повернулись в село; запровадження державних дотацій на вирощування продукції на рівні країн Євросоюзу, оплата за рахунок бюджету електроенергії, яка використовується на зрошенні, виробництві питної води.

Переконані, що жодне виробництво в країні не повинно працювати, якщо воно приносить шкоду людині, знищує природу. Таку законодавчу політику будемо проводити у Верховній Раді.

Непомірним тягарем для більшості співвітчизників є тарифи на житлово-комунальні послуги. Це стосується кожного і цьому надамо максимальної уваги. Доб’ємося, щоб гранична частка витрат на оплату житла та комунальних послуг не перевищувала 10% сукупного доходу сім’ї. Всі посередники в ЖКГ повинні бути усунуті. Не допустимо росту цін на компослуги. Візьмемо під контроль спрямування природного газу вітчизняного видобутку на потреби населення та використання дешевої відновлюваної енергії.

«Справедливість» - за соціально-орієнтовану економіку

замість руйнівної буржуазно-ліберальної!

Ми – за економічний людино центризм!

* * *

Дорогі співвітчизники!

Зруйнувавши «Бастилію несправедливості», Ви забезпечите світлу перспективу України, а значить щасливе майбутнє для себе і свої нащадків. Доля найрідніших Вам людей, доля рідної України у Ваших руках, у Вашій волі, у Вашому свідомому виборі.

Настає час справедливості!

Ми – за справедливу Україну без жебраків і олігархів –

за Вашу і нашу Україну!

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Приємно читати і відчувати, що в нас є ще мудрі, чесні і відповідальні партійці. Спасибі Вам, Іване Сергійовичу, гарний документ підготували. Є з чим йти на вибори, до людей. Хай нам Бог допомагає! З повагою М.Крисько

    Комментарий от Михаил — 14/09/2014 @ 12:14

Залишити коментар