30.03.2012 - 15:09

30 березня в місті Корочтені, що на Житомирщині, міська організація партії “Об’єднані ліві і селяни” підтримала законні вимоги ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС і провела пікетування міської ради та міськраонного відділення пенсійного фонду.

Чорнобильці спільно з об’єднаними лівими вимагали від місцевої влади виконати рішення Кабінету Міністрів України №1210 від 23 листопада 2011 року, яким встановлюються додаткові доплати до пенсій ліквідаторів. Місцеве відділення заблокувало ці виплати і створило інформаційний вакуум. В результаті цього чорнобильці навіть не знають повного переліку документів, які треба подати для нарахування цих доплат.

Крім того Коростенська міська організація партії “Об’єднані ліві і селяни” заявами в пресі, листуванням із владою вимагала проведення прозорості при визначенні переліку осіб, які користуються пільгами, зокрема, санаторно-курортним лікуванням. За словами голови Коростенської міської організації партії “Об’єднані ліві і селяни”, чорнобильця Віталія Юшкевича, останнім часом з’явилось дуже багато фіктивних посвідчень, відповідно і осіб, які користуються пільгами. Тому об’єднані ліві і ініціювали необхідність проведення цих процедур чесно і публічно. На жаль, наші вимоги не були почуті і ми вдалися до акції протесту.

Також об’єднані ліві і селяни у своєму зверненні до міської влади акцентували увагу на необхідності встановлення жорсткого контролю над харчуванням дітей у школах. За підрахунками активістів 30-40% виділених ресурсів на харчування витрачаються не ефективно, а це виливається у недоїдання дітей, погіршенні їх здоров’я. Особливо це актуально у Коростені, так як місто знаходиться у межах зони, постраждалої від аварії на Чорнобильській АЕС.

Прес-служба Житомирської обласної організації партії “Об’єднані ліві і селяни”

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

Поки що немає нічого.

Залишити коментар