5.04.2012 - 09:56

4 квітня відбулась зустріч голови партії «Об’єднані ліві і селяни» Станіслава Ніколаєнка та студентів технічного інституту Національного університету біоресурсів і природокористування.

У своєму виступі лідер об’єднаних лівих презентував нову стратегію розвитку України. Станіслав Ніколаєнко розповів студентам про класифікацію держав за Елвіном Тофлером. Так, держава, яка побудована на примусі і насиллі є поганою державою. Середньої якості є ті держави, які базуються на економічних стимулах. І лише ті держави, які базуються на знаннях – високої якості. Саме такою повинна бути Україна, вважає Станіслав Ніколаєнко.

Студентів зацікавила концепція розвитку ноосферного суспільства, ролі освіти в його побудові. Станіслав Ніколаєнко зупинився на соціально-економічному становищі в державі. Загрозливою для стабільності і безпеки держави є те, що в Україні існує велика прірва між багатими і бідними. Тому нашу економіку експерти називають економікою самовідновлюваної бідності. За словами Ніколаєнка, зменшення рівня соціальної нерівності в два рази приведе до подвійного зростання економіки країни.

Голова партії «Об’єднані ліві і селяни» Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу молоді на проблемах українського села. Завершується експертна розробка програми розвитку «Українське село – 2018». Одним із ключових тез цієї програми є необхідність щорічного виділення 10% бюджету країни на потреби села. Це дасть змогу підтримати виробництво сільськогосподарської продукції селянами, а не потужними корпораціями, що належать новітнім латифундистам, відродить соціальну сферу.

Студенти Національного університету біоресурсів і природокористування підтримали пропозиції лідера партії «Об’єднані ліві і селяни» Станіслава Ніколаєнка щодо шляхів повернення в Україну соціальної справедливості. В нашій країні найнижча заробітна плата в Європі, дешева сировина і розграбовується держбюджет. Вирішення цих проблем дозволить виконати всі соціальні зобов’язань країни перед громадянами і дасть змогу перейти від суспільства насилля і економічних стимулів до суспільства знань.

Прес-служба партії «Об’єднані ліві і селяни»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

Поки що немає нічого.

Залишити коментар