23.03.2012 - 09:00

Протягом тижня з 19 по 23 березня голова партії «Об’єднані ліві і селяни» Станіслав Ніколаєнко перебував із робочим візитом у Херсонській області.

В місті Херсоні у медіа клубі «Новий день» відбулася прес-конференція лідера об’єднаних лівих Станіслава Ніколаєнка. Він проінформував пресу про намір балотуватися в народні депутати України по одному із мажоритарних округів Херсонщини. Пропозиції поступали з багатьох областей, але він обрав свій округ, в якому він був депутатом і добре з людьми працював, має багато спільного.

Ніколаєнко розповів про те, що партія «Об’єднані ліві і селяни» позиціонує себе як лівоцентристська опозиційна сила, але вона в опозиції не до осіб, а до курсу розвитку країни. Партія буде самостійно брати участь у виборах, нині підібрано близько 120 кандидатів у народні депутати України.

Головні цілі, які ставить партія – це встановлення соціальної справедливості, відсторонення олігархічних сил, їх партій від влади, розмежування бізнесу і політики, реформа системи влади, ліквідація районних і обласних державних адміністрацій. Серед економічних пріоритетів – повернення повного контролю над базовими галузями, природніми монополіями, енергетикою, сировиною. Партія працює над розробкою нового законодавства про оплату праці, пенсійного забезпечення, обмеження діяльності фінансово-промислових груп.

Серед пріоритетів – відродження українського села, розвиток освіти і науки, підтримка молоді, ветеранів, особливо дітей війни.

Станіслав Ніколаєнко заявив, що нині завершується розробка програми «Українське село – 2015», мета якої відродити виробництво на селі, підняти глибину переробки сільськогосподарської продукції в 5-6 разів. Замість «Євро-2012» на цю програму слід виділяти 10% бюджету, не менше 30 мільярдів гривень. Мова йде про безвідсоткові кредити, відновлення інфраструктури, зрошення, забезпечення селян, фермерів технікою, добривами і т.і. Програма партії Нова стратегія розвитку освіти вже знайшла підтримку в багатьох педагогів України.

Станіслав Ніколаєнко з турботою говорив про майбутнє села, в т.ч. і Херсонщини. «За роки незалежності зникло 500 сіл в Україні, закрито більше 3000 шкіл. Якщо на наступних виборах не відсторонити олігархів від влади, то вони обезземелять селян, проведуть адмінреформу. На Херсонщині буде знищено половину сільських районів. Цього допустити не можна», - говорить Станіслав Ніколаєнко.

Станіслав Ніколаєнко підтримав позицію обласної організації партії щодо недопущення ліквідації Херсонського державного аграрного університету. Вузу півтора століття, а його хочуть зробити філією Миколаївського аграрного університету. Це не правильно.

Ніколаєнко заявив, що партія «Об’єднані ліві і селяни» буде ініціювати проведення референдуму з гострих питань (земля, адміністративний устрій, пенсійна реформа) під час виборів до Верховної Ради України.

Лідер об’єднаних лівих і селян зустрівся із виборцями Каховського, Новотроїцького, Генічеського, Іванівського, Нижньосірогозький районів та м.Каховки і Скадовську. Громадян, а це були і лікарі, освітяни, ветерани, діти війни, студентство, молодь, пенсіонери зацікавила програма партії «За єдність і благополуччя українського народу, соціальну справедливість і рівність!». На їх думку, головне гасло партії За Україну без жебраків і олігархів найбільш точно ставить мету побудови в державі справедливого суспільства.

Станіслав Ніколаєнко зустрівся і з мешканцями с.Новоолексіївска Генічеського району, де, як відомо, за ініціативою “Укрзалізниці” відміняються зупинки більшості поїздів на залізничній станції. “Відміна зупинок майже семи десятків потягів на єдиній станції для жителів Генічеського, Іванівського, Новотроїцького, Нижньосірогозького, Каховського районів приведе до того, що майже 200 тисяч населення не зможе виїхати за межі області. Окрім того, такий крок позбавляє перспектив курортну зону, розташовану на Арбатській стрілці. А це місце роботи кількох десятків тисяч жителів Генічеського району, єдиний реальний засіб наповнення бюджету”, - підтримав жителів Станіслав Ніколаєнко. В свою чергу лідер об’єднаних лівих проінформував новоолексіївців, що він вже направив відповідне звернення до президента України.

Станіслав Ніколаєнко провів зустрічі із активом партії. Об’єднані ліві завершили організаційну роботу, працюють над формуванням виборчого штабу.

Прес-служба партії «Об’єднані ліві і селяни»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. На этой неделе партия УСДП переименована в партию “Украина Вперед!”.Все умные стремятся перед выборами иметь яркое ,запоминающее название.А мы дурни “ОЛиСом” назвали себя, имея идеальное название.Читал последние постановы исполкома партии, за все отвечает Винский.Может он и парией управляет?

    Комментарий от махно — 24/03/2012 @ 10:17

  2. До речі, навіть самі регіонали визнали, що при балотуванні Нколаєнка в окрузі на Херсонщині не залишає шансів їхньому кандидату, нинішньому депутату-тушці Баграєву.

    Комментарий от Лоерамид — 24/03/2012 @ 13:34

Залишити коментар