11.10.2013 - 15:36

В рамках проведення Всеукраїнської естафети Пам’яті «Слава визволителям України», відзначення 70-річчя визволення України від фашистських загарбників та 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні партія “Об’єднані ліві і селяни” закликає всіх небайдужих людей зробити свій внесок у священну справу – увічнення пам’яті загиблих співвітчизників в період Великої Вітчизняної війни.

З часів Великої Вітчизняної війни на українській землі залишилося понад 25 тисяч братських могил та інших місць поховань воїнів, якими опікуються виконавчі органи місцевого самоврядування. Між тим на узбіччях доріг, лісових галявинах, на полях і навіть на сільських городах — у місцях, де проходили жорстокі бої, є ще дуже багато колишніх останніх пристанищ і солдатських, та інших жертв війни, неопоряджених, ніким не облікованих. Часто-густо вони давно зрівнялися з землею, заросли бур’янами, нерідко зазнали руйнувань під час господарської чи якоїсь іншої діяльності. Однак місцеві старожили ще можуть вказати на такі поховання.

Партія «Об’єднані ліві і селяни», Український благодійний фонд пошуку співвітчизників «Пам’ять» та інші пошукові організації постійно ведуть пошук забутих могил часів Великої Вітчизняної, і в цій благородній справі спираються на допомогу місцевих жителів. Продовжуючи цю справу спільно започатковуємо акцію «Невідома могила солдатів війни».

Робота пошуковців буде набагато результативніша, якщо до справи долучитесь і ви, дорогі наші читачі. Організатори сподіваються, що відгукнуться ветерани, діти війни — свідки буремних подій. Адже кому, як не вам, шановні, добре відомий біль тих, хто донині шукає зниклих безвісти в роки війни і в чиїх душах не згасає надія знайти місце останнього спочинку рідної кровинки.

На виявлених могилах, місцях поховань буде встановлено пам’ятні знаки або в разі необхідності проведено перепоховання останків воїнів в установленому законодавством порядку.

Акція — безстрокова. Перші її підсумки буде підбито до 15 грудня 2013 року.

Тож чекаємо від вас листів за адресою: газета «Ветеран України» 01021, м. Київ, вул. Липська, 16. Пишіть на електронну адресу: [email protected]

Телефонуйте: (044) 428-13-69 (міжміський); мобільний - 050-235-14-21 (фонд «Пам’ять»).

МИХАЙЛО КРИСЬКО,

член політичної Ради партії «Об’єднані ліві та селяни»,

голова правління Українського благодійного фонду пошуку

співвітчизників «Пам’ять»

Твитнуть

Коментарі, залишені відвідувачами сайту

  1. Крысько молодец. Это пример всеукраинского масштаба. И дело христианское, настоящее. Партийцы , берите пример!!

    Комментарий от Павлов — 11/10/2013 @ 23:06

  2. Християнська справа. Молодці!

    Комментарий от Олександр — 12/10/2013 @ 21:38

Вибачте, коментування на разі закрито